Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenrannan seurakuntayhtymä rakentaa Lappeenrannan ydinkeskustaan

Yhteinen kirkkovaltuusto päätti aloittaa rakennusprojektin Koulukatu 10 tontille.

Lappeenrannan seurakuntayhtymän Koulukatu 10:ssä sijaitseva, vuonna 1978 valmistunut rakennus on poistettu käytöstä tämän vuoden kesällä. Seurakuntayhtymässä on pohdittu rakennuksen ja tontin kohtaloa.

Lappeenrannan seurakuntayhtymä ja Lappeenrannan kaupunki järjestivät aiemmin tänä vuonna arkkitehtikilpailun korttelin asemakaavaehdotukseksi. Arkkitehtikilpailun voitti arkkitehtien Harri Humppi ja Tatu Rekola ”Tarina”.

Lappeenrannan seurakuntayhtymän valtuustoseminaarissa käsiteltiin laajasti Koulukatu 10 nykyisen rakennuksen kohtaloa ja mahdollista rakennuttamisprojektia. Tontin mahdollisuuksista on pyydetty alustavia laskelmia rakennuttajakonsultti Kari Revolta.

Yhteinen kirkkovaltuusto päätyi ratkaisuun, että seurakuntayhtymän on tulevaisuuden kannalta järkevää lähteä itse rakennuttamaan Koulukatu 10 vanhan rakennuksen tilalle uutta, arkkitehtikilpailun ehdotuksen pohjalta suunniteltavaa rakennusta. Tiloihin on tarkoitus tulla vuokrattavia asuin- ja liiketiloja.

Rakennuttamisprojektia varten perustetaan rakennustoimikunta valvomaan seurakuntayhtymän etua. Rakennuspiirustukset käsitellään keväällä/kesällä 2020 yhteisen kirkkovaltuustossa, joka hyväksyy ne.

Uudella rakennuksella seurakuntayhtymä tahtoo turvata arvokkaan tonttinsa käytön sekä turvata talouttaan vuokratuloilla seuraaviksi vuosikymmeniksi.

– Lappeenrannan seurakuntayhtymä haluaa olla omalta osaltaan kehittämässä Lappeenrannan ydinkeskustaa, sanoo talousjohtaja Kari Virtanen

Hän katsoo, että vuokratiloja sisältävän kiinteistön rakennuttaminen on muita vaihtoehtoja kestävämpi ratkaisu yhtymän kannalta.

Kiinteistön kustannusarvio tulee olemaan noin 11 miljoonaa euroa. Uuden rakennuksen arvioitu valmistumisaika on 2022. Uuden rakennuksen kokonaispinta-ala vahvistuu myöhemmin.