Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisiyhdistys vähentäisi teiden talvirajoituksia – leveäkaistateille ja 24 h valaistuille pääteille pysyvät kesänopeudet

Liikkuvan poliisin perinneyhdistys on tehnyt liikenne- ja viestintäministeriölle sekä Väylävirastolle aloitteen talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusten pikaiselle päivitykselle.

Perinneyhdistyksen mielestä myös niin sanottujen leveäkaistateiden nopeusrajoitus voisi jäädä kesäajan nopeusrajoituksen piiriin talviajalla, vaikka kyseisellä tiellä ei olekaan ajosuuntia erottavaa kaidetta.

Yhdistys katsoo, että moottoriteiden 120 km/h-rajoituksien alentaminen pääsääntöisesti 100 km:/h:ssa talvikaudella on hyvin perusteltua. Perusteltua on jättää 100 km/h rajoitus talvikaudeksi myös tieosuuksille, missä vastakkaiset ajosuunnat ovat kaiteella erotettu toisistaan. Perusteltua on myös se, että tieosuudet, joissa on ajantasaisesti ohjatut vaihtuvat nopeusrajoitukset kuuluvat myös pääsääntöisesti 100 km/h nopeusrajoituksen piiriin talvikaudella.

Lisäksi perinneyhdistys toteaa, että erityisesti ympärivuorokautisesti valaistujen päätieosuuksien osalla tulisi pikaisesti muuttaa perusteita niin, että tien ympärivuorokautinen valaistus olisi peruste jättää tiealue talvikaudella kesäajan rajoituksen piiriin.

Liikkuvan poliisin perinneyhdistys vaalii vuonna 2013 lakkautetun Liikkuvan poliisin perinnettä.