Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tenori Jyrki Anttila astuu tuttuun operettirooliin Lappeenrannassa – "Olen tehnyt Tassilosta neljä eri suomennosta"

Lappeenranta-salissa pääsee lumoutumaan operetin maailmoihin lauantaina 16.11. kello 14 alkaen, kun lavan valtaa konsertti- ja ohjelmatoimisto OperArtin tuottama Kreivitär Mariza.

Emmerich Kálmán säveltämän operettiklassikon naispääosassa Kreivitä Marizana kuullaan sopraano Hannakaisa Nyrönen ja miespääosassa Tassilona tenori Jyrki Anttila. Teoksen ohjauksesta vastaa Anu Hälvä.

– Kreivitär Mariza on eniten maailmassa esitetty operetti. Yleisö saa nauraa ja kuunnella upeimpia operettisävelmiä, Anttila kertoo.

Operetissa tarinassa sukelletaan tilalle, jossa pidetään kreivittären kihlajaisjuhlat, joissa sattuu ja tapahtuu.

Kálmáninoperetti on nauttinut suosiota myös Suomessa. Anttila uskoo, että musiikin verevyys menee suomalaisen kuulijan sisään ja koskettaa.

– Ehkä ihmiset kaipaavat rakkaustarinaa.

Esittämäänsä roolia tenori kuvailee oopperamaiseksi ja operetin vakavimmaksi. Hän on tehnyt roolin useita kertoja aikaisemminkin.

– Olen tehnyt Tassilosta neljä eri suomennosta. Tämä on itselleni operettirooleista numero yksi.

Roolissaan hän joutuu täysillä kreivittären pauloihin.

– Mariza pyörittää Tassiloa miten haluaa, mutta eikös rakastunutta miestä voi aina pyörittääkin miten haluaa, Anttila naurahtaa.

Naispääosassa olevaa Hannakaisa Nyröstä Anttila kehottaa tulemaan katsomaan, kun vielä on tilaisuus tarjolla. Sopraano voitti Elizabeth Connell palkinnon tänä vuonna. Australiassa järjestettyyn kilpailuun osallistui 80 kilpailijaa 29 eri maasta.

– Aika merkittävästä kilpailusta on kyse. Hannakaisa Nyrönen on dramaattinen sopraano numero yksi. Pyysin hänet tähän mukaan, koska hänellä on Mariza-tyyppinen ääni.

Tenori uskoo, että jatkossa Nyröstä ei kuulla Suomessa, vaan hän siirtyy laulamaan Keski-Eurooppaan.

Operetteja Anttila pitää hyvänä keinona päästä pois arjesta, niin yleisölle kuin tekijöillensäkin.

– Operetin tekeminen on mukavaa. Laulajalle ne ovat yhtä lailla haastavia kuin oopperat.

Tenori kehottaa tulemaan katsomaan ja kuulemaan Kreivitär Marizaa.

– Antaa komedian ja romantiikan viedä mukanaan. Tätä on tekemässä maan ykkösammattilaiset, Anttila vinkkaa.