Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Isällekin voi ostaa elämyslahjan – Kylpytakki, löylykauha ja kirja päihittävät usein vielä teatterilipun

Perinteiset isänpäivälahjatkin pitävät pintansa, mutta isälle voi tavaran sijaan antaa lahjaksi myös elämyksen, kuten liput jääkiekko-otteluun tai teatteriin. Monet saattavat myös mennä koko perheen voimin syömään.

SaiPan viestintä- ja markkinointijohtaja Jussi Viljakainen toteaa, että isänpäivä tuo pienen piikin lahja- ja kausikorttien hankintaan.

– Kyllä se suhteellisen yleistä on, toki ehkä jopa määrällisesti menee enemmän aineellisia lahjoja eli fanituotteita, kuten kylpytakkeja ja löylykauhoja.

Perinteiset isänpäivälahjat vaikuttavat siis Viljakaisen mukaan olevan suosittuja tämän isänpäivän tiimoilta.

– Fanituotteisiin tuli myyntiin vanhan SaiPan pelaajan kirjoittama kirja, mikä osui juuri tähän ajankohtaan.

Imatran Kylpylän Ravintola Pistaasissa on 10. marraskuuta tarjolla isänpäivälounasta kahdessa kattauksessa.

– Yleensä on mukavasti väkeä nauttimassa buffetista. Kaikki isät, jotka tuodaan syömään, saavat lisäksi vapaalipun kylpylä Taikametsään, Imatran kylpylän myynti- ja markkinointipäällikkö Maija Saajanlehto toteaa.

Saajanlehdon mukaan niin isän- kuin äitienpäivää tuntuu olevan suosittua viettää yhteisen ruokailun merkeissä.

– Jos katsotaan taaksepäin historiassa, äitejä on aiemmin huomioitu enemmän, sillä äiti on perinteisesti ollut keittiön hengetär, joka halutaan päästää helpommalla äitienpäivänä.

Saajanlehto uskoo, että tänä päivänä kotitöiden jakautuessa tasaisemmin myös isiä halutaan huomioida aiempaa enemmän.

– Myös isänpäivä on noussut selkeästi sellaiseksi päiväksi, jona isiä huomioidaan, mutta ei vieläkään samassa mittakaavassa kuin äitejä äitienpäivänä.

Lisäksi Saajanlehto kertoo isille ostettavan lahjakortteja, jotka voi käyttää joko kylpylähoitoihin, kylpylä Taikametsään tai vaikka fitness-ryhmään.

– Paikan päältä hotellin vastaanotosta voi ostaa summalla olevia lahjakortteja. Verkkokaupassamme on niiden lisäksi myös valmiita lahjakortteja, joissa on määritelty, mitä se sisältää.

Asiakasneuvontakoordinaattori Sari Joronen Asiakaspalvelukeskus Winkistä kertoo, että isänpäivä ei tee kovin suurta piikkiä Lappeenrannan kaupunginteatterin teatterilippujen ja lahjakorttien ostoon.

– Äitienpäivä on tässä mielessä huomattavasti suositumpi.

Joulun alla Winkki myy lahjakortteja moninkertaisen määrän normaaliin verrattuna.

– Useat ostajat kommentoivat teatterilahjakortin ostamista helppoudella sekä sillä, että halutaan antaa lahjaksi elämys eikä tavaraa.