Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki-Vantaan lentokentällä vitsailtiin taas pommeista – IL: matkustaja poistettiin koneesta perjantai-iltana

Poliisin mukaan Helsinki-Vantaan lentokentällä on viime päivinä jälleen tullut ilmi tapauksia, jossa lentokoneeseen menijät ovat puhuneet vitsillä pommeista, uutisoi Iltalehti Vitsailijoiden matka on loppunut välittömästi ja vitsailu voi tietää myös jatkoseuraamuksia ja tulla kalliiksi, poliisi muistuttaa.

Komisario Kimmo Klemetti Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo, että esimerkiksi perjantai-iltana eräs matkustaja oli poistettu pommipuheiden takia koneesta ja hänen matkatavaransa oli jouduttu tarkastamaan. Klemetti myös muistuttaa, että huumorilla heitetty pommijuttu vaikuttaa aina muidenkin matkustajien aikatauluihin.

Vastaavia tapauksia tulee jatkuvasti ilmi, vaikka poliisi on tiedottanut toistuvasti vitsailun seurauksista, viimeksi some-kanavallaan kesäkuussa. Tällöin poliisi kertoi, että jokainen lentoliikenteeseen tai -asemaan liittyvä uhka, sellaiseen viittaaminen tai hälytys otetaan aina vakavasti, vaikka henkilö ei olisi sitä vakavasti tarkoittanutkaan.

Pommi ei ole pilailun aihe lentokentillä eikä muillakaan julkisilla paikoilla, poliisi korostaa.