Olympiastadion avataan elokuussa 2020 – STT: Remontin loppusumma kasvanee odotetusta

Helsingin Olympiastadionin vuonna 2016 alkanut remontti on loppusuoralla ja stadion on tarkoitus avata elokuussa 2020. Johanna Erjonsalo

toimitus

Usean vuoden ajan remontin alla olleen Helsingin Olympiastadionin tarkempi avaamisajankohta on viimein julkistettu. Remontoitu Olympiastadion on tarkoitus avata elokuun 2020 aikana, kerrotaan Ilta-Sanomien STT:n tiedotteeseen pohjautuvassa jutussa.

STT:lle asiasta tiedotti Olympiastadionin johtaja Ari Kuokkanen Kuokkasen mukaan remontti on edennyt hyvin ja esimerkiksi katsomon 36 000 penkistä on tällä hetkellä asennettu jo 14 000.

Kuitenkin vuonna 2016 alkaneen remontin kustannukset tulevat todennäköisesti nousemaan edelleen ja nykyinen arvioitu hintalappu 261 miljoonaa euroa ei tule riittämään, vaikka sekin on yli 50 miljoonaa euroa alkuperäistä budjettia suurempi.

Projektinjohtaja Aulis Toivonen kertoo, että tietyt kustannuksiin vaikuttavat riskitekijät ovat toteutuneet. Esimerkiksi nyt asennetun stadionin katoksen vuoksi alapuolisia vanhoja rakenteita on jouduttu vahvistamaan käsitöitse. Myös rakennusalan suhdannevaihtelut ovat vaikuttaneet rakentamisen kustannuksiin.

Kuokkasen mukaan remontin jälkeen suomalaisilla on maailman kaunein, turvallisin ja toimivin stadion.

Kommentoi

Palvelut