Lemin Vuoden Kotiseututeko 2019 Kaija Lankialle

Kaija Lankia. Pentti Pitkänen

toimitus

Lemin Kotiseutuyhdistys myöntää Vuoden Kotiseututeko-palkinnon vuosittain merkittävälle lemiläiselle yksityishenkilölle, yritykselle tai yhteisölle tunnustuksen kotiseudun hyväksi tehdystä työstä.

Tunnustuksen tarkoituksena on kannustaa yksityishenkilöitä, yrityksiä ja yhteisöjä toimimaan pienen ja aktiivisen kunnan hyväksi.

Tänä vuonna Lemin Kotiseutuyhdistys antoi tämän tunnustuksen toimittaja, yhteiskuntatieteiden maisterille Kaija Lankialle.

Kaija Lankia toimii esimerkillisellä tavalla pienen kunnan puolestapuhujana. Hän vaikuttaa omalla reippaalla ja ammattimaisella toiminnallaan pienen pitäjän arjessa, palkitsemista perustellaan.

Lankia seuraa ja tuottaa mm. sähköistä lehteä, josta on muodostunut merkittävä informaatiokanava seurattaessa kunnan ja kuntalaisten elämää tässä päivässä. Lemiläisyys ja lemiläiset tavaramerkit ovat läsnä kirjoituksissa. Lemin Kirjava on tuttu meille kaikille myös sähköisenä mediana.

Työ kotikunnan hyväksi vaatii vahvaa sitoutumista, kykyä nähdä asioita puolueettomasti ja taitoa kuunnella ihmisiä. Näistä tekijöistä Kaija Lankia rakentaa puolueettoman, asiallisen sekä tunnetun informaatiokanavan, joka tukee osaltaan Lemin kuntaa ja kuntalaisia.

Palkinto luovutettiin Lemin Kotiseutuyhdistyksen syyskokouksessa maanantaina 25.11.

Aiemmin Lemin Vuoden Kotiseututeko-palkinnon ovat saaneeet Stami1na,Tuuliaisen säätiö, Aarno Parkkola,Teemu Okko, Aapo Pekari ,Lemin Nuorisoseuran näytelmäkerho, Juha Junnonen, Lemin sotaveteraanit, Mirja Heininen ja Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö.

Kommentoi

Palvelut