Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenrannan joukkoliikenteen väriksi tulee pinkki ja nimeksi Jouko

Kaupunkikehityslautakunta on päättänyt 27.11.2019 esittelijän ehdotuksen mukaan, että Lappeenrannan joukkoliikenteen väriksi tulee pinkki ja nimeksi Jouko, kaupunki kertoo tiedotteella.

Uuden ilmeen valmistelussa on otettu huomioon kaupunkilaisten mielipide. Joukkoliikenteen väristä järjestettiin kaupunkilaisille avoin äänestys 23.9. - 20.10.2019. Ääniä kyselyssä annettiin yhteensä 7054 kappaletta ja ne jakautuivat seuraavasti: pinkki 47 %, vihreä 35 %, sininen 11 % ja punainen 7 %.

Kadut ja ympäristö -vastuualue on yhdessä kaupungin markkinoinnin kanssa teettänyt mainostoimistolla joukkoliikenteen ilmeen suunnittelun.

Valmistelussa halusimme ottaa huomioon sen, että joukkoliikenteen visuaalinen ilme kestää aikaa, koska tulevaa nimeä, väriä ja ilmettä käytetään jatkossa linja-autoissa, aikatauluissa, pysäkkiaikatauluissa, joukkoliikenteen kotisivuilla sekä matkakorteissa ja kaikessa joukkoliikenteeseen liittyvässä viestinnässä, kertoo kaupungininsinööri Olli Hirvonen.

− Ilmeen tulee olla helposti monistettavissa eri kampanjoihin ja materiaalitoteutuksiin. Nimen valintaan vaikutti se, että se on ytimekäs, helposti muistettava ja lausuttava sekä suomenkielinen ja persoonallinen, Hirvonen sanoo tiedotteessa.

Joukkoliikenteen nimi- ja värivalinnan selvittyä nyt, ilmeen tarkempi suunnittelu voi käynnistyä. Esimerkiksi teippaukset eivät ole havainnekuvassa lopullisia, grafiikkaa tulee lisää ja varsinainen värisävy saattaa vielä hieman muuttua.

Linja-autojen teippaukset aloitetaan alkuvuodesta 2020. Kesällä kaikissa paikallisliikenteen kalustoissa (ei vara-autoissa) sekä aikatauluissa käytetään uutta ilmettä.

Lappeenrannan kaupunginvaltuusto hyväksyi 26.3.2019 joukkoliikennepoliittisen ohjelman, jossa on määritelty joukkoliikenteen kehittämisen tavoitteet ja toimenpiteet vuoteen 2030 saakka. Ohjelman toimenpiteenä on muun muassa yhtenäisen ilmeen ja brändin laatiminen. Uusi ilme kattaa kaikki joukkoliikennepalveluiden osa-alueet ja se tulee aluksi näkymään paikallisliikenteessä ja myöhemmin mahdollisesti myös lähiliikenteessä. Paikallisliikenteen seuraava sopimuskausi alkaa 1.7.2020 ja liikennöitsijä on silloin velvoitettu teippauttamaan linja-autot tilaajan määrittelemillä väreillä.