Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauritsalan uuden koulun rakennushankkeesta järjestetään kaikille avoin esittelytilaisuus

Lappeenrannan kaupunki järjestää kaikille avoimen esittelytilaisuuden Lauritsalan uuden koulun rakennushankkeesta Lauritsalan koulun liikuntasalissa tiistaina 10.12. kello 17.30-19. Urakoitsijaksi valittu YIT Suomi Oy esittelee tilaisuudessa muun muassa uuden koulun pohjakuvia ja kertoo tarkemmin aikatauluista ja esimerkiksi alustavista työmaaliikennettä koskevista suunnitelmista.

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n toimitilajohtaja Katri Tolvanen on tyytyväinen, että Lauritsalan uutta koulua voidaan viimein esitellä tarkemmin huoltajille, asukkaille ja muille aiheesta kiinnostuneille tahoille.

– Hankkeen hankinta kilpailullisena neuvottelumenettelynä ei mahdollistanut luonnosten esittelyä aiemmin valmisteluvaiheessa toisin kuin monissa muissa hankkeissa on voitu tehdä.

– Nyt järjestettävässä tilaisuudessa pääsee tutustumaan suunnitelmiin ja myös kommentoimaan niitä. Saatua palautetta hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan hankkeen tarkennetussa suunnittelussa, joka aloitetaan joulukuun 2019 aikana.

Lauritsalan uusi koulu toteutetaan elinkaarimallilla, jossa YIT Suomi Oy vastaa rakennusinvestoinnista ja lisäksi rakennuksen ylläpidosta 20 vuoden ajan. Kyseessä on ensimmäinen elinkaarimallilla toteutettava kouluhanke Lappeenrannassa. Hankkeen urakkasopimukset allekirjoitettiin 29.11.2019.

Lauritsalan uuden koulun on määrä valmistua suunnitelman mukaan vuonna 2021 siten, että se on käyttöönotettavissa vuoden 2022 alussa. Rakentaminen alkaa kevättalvella 2020.

Uusi koulu tulee olemaan kolmikerroksinen ja sen tilat ryhmitellään muutaman vuosiluokan yhteisiin kotisoluihin ja aineopetustilojen muodostamiin kokonaisuuksiin. Lauritsalan koulun rehtorin Jukka Mielikäisen mukaan tilaryhmittelyn avulla saadaan varmistettua sopivan kokoiset ja rauhalliset opiskelualueet.

– Opiskelualueilla toimii noin sata oppilasta ja oppilasryhmille on varattu riittävä määrä monipuolisia opetustiloja, jotka muodostuvat perinteisistä luokkatiloista, jakoseinäratkaisun avulla toiseen luokkatilaan yhdistettävistä huoneista, avattavan seinäratkaisun avulla oppimisalueen keskeisaulaan yhdistettävistä tiloista ja pienemmistä oppimistiloista.

– Opiskelualueista saadaan erittäin monipuolisia ja ne ovat muunneltavissa ryhmän ja aiheen vaatimalla tavalla. Yhdessä huolellisen akustiikkasuunnittelun kanssa edellä kuvatut ratkaisut tukevat hyvää työrauhaa erinomaisesti.

Lauritsalan uusi koulu on suunniteltu palvelemaan myös iltakäyttäjien tarpeita. Mielikäinen kertoo, että tämä on huomioitu muun muassa nuorisotilan sekä liikuntatilojen suunnittelussa.

– Mikäli esimerkiksi nämä tilat kiinnostavat, kannattaa ehdottomasti tulla esittelytilaisuuteen tutustumaan suunnitelmiin.