Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linnan juhlien esiintyjät paljastettiin – Arvaatko, kuka laulaa tällä kertaa Veteraanin iltahuudon?

Tasavallan presidentin kanslia on perjantaina kertonut, ketkä esiintyjät tuovat tunnelmaa itsenäisyyspäivänä Linnan juhliin.

Solisteina toimivat Laura Voutilainen ja Lauri Mikkola

Voutilainen on yksi Suomen tunnetuimmista laulajista, joka on julkaissut yhteensä 13 albumia, joista useat ovat myyneet kultaa ja platinaa.

Ensi keväänä Voutilainen esiintyy Queen-yhtyeestä kertovassa We Will Rock You -musikaalissa Helsingissä.

Lauri Mikkola puolestaan on laulaja ja näyttelijä, joka on viimeiset kymmenen vuotta toiminut freelancer-muusikkona useissa yhtyeissä sekä taustalaulajana monille suomalaisille artisteille.

Viime vuosina Mikkola on tullut tunnetuksi musikaalien päärooleistaan muun muassa Helsingin kaupunginteatterissa ja Tampereen Työväen Teatterissa.

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla esiintyy myös Helsingin tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores, joka on Suomen suurin ja vanhin poikakuoro. Linnan juhliin on valittu 41 kuorolaista.

Esiintyjät ovat osa edustuskuoroa ja iältään 11-26-vuotiaita. Cantores Minoresin ohjelmistossa on itsenäisyyspäivään aihepiiriltään sopivaa suomalaista musiikkia.

Kunnianosoituksena veteraaneille ja lotille kuoro esittää muun muassa Kalervo Hämäläisen maineikkaan laulun Veteraanin iltahuuto.

Veteraanin iltahuuto kuultiin Linnan juhlissa myös vuonna 2015, jolloin sen esitti sotaveteraani Armas Ilvo

Monia suomalaisia herkistävällä kappaleella kunnioitettiin myös presidentti Mauno Koiviston siunaustilaisuutta keväällä 2017. Tuolloin sen esitti oopperalaulaja Jorma Hynninen yhdessä Cantores Minoresin ja Kaartin soittokunnan kanssa.

Puolustusvoimien viihdeyhtye Kaartin Combo ilahduttaa juhlijoita valtiosalin alakerrassa. Kaartin Combo saa säännöllisesti vieraakseen Suomen parhaita solisteja. Combon erikoisuus on sen viisijäseninen puhallinryhmä.

Kolmannen kerroksen salongissa puolestaan esiintyy ensi vuonna 20-vuotisjuhliaan viettävä Club For Five -yhtye.