Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Laura Huhtasaari kuittaa rikosilmoitusten lietsomisensa vanhoista TV-sarjoista sarkasmiksi – "Huumori on vaikea laji erityisesti vihervasemmistolle ja toimittajille"

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaari on kommentoinut sähköpostitse Iltalehdelle, miksi lietsoi Twitterissä rikosilmoitusten tekoa vanhoista TV-sarjoista.

Huhtasaari kertoo tviittailleensa asiasta huumorilla ja sarkastisesti sen jälkeen, kun Pirkka-Pekka Peteliuksen anteeksipyynnöistä nousi kohu. Todellisuudessa hän ei kuitenkaan ole toivonut mitään tutkintapyyntöjä tehtävän.

– Huumori on vaikea laji erityisesti vihervasemmistolle ja toimittajille. Tviitit olivat sarkasmia, että nyt kaikesta pitää tehdä tutkintapyyntö ja myös Ylestä, koska se on tarjonnut alustan vihahuumorille. Suomen media on luonut hysteerisen ilmapiirin, jossa ketään ei saisi loukata, Huhtasaari sanoo Iltalehdelle.

Huhtasaari katsoo, että nykyisessä vihapuhehysteerisessä ilmapiirissä suomalaiset alkaavat jo pelkäämään omia mielipiteitään, mikä uhkaa sananvapautta. Tätä pelkoa aiheuttaa tulkinnanvarainen pykälä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, joka Huhtasaaren mukaan näyttää taipuvan ja venyvän mielivaltaisesti.

– Perussuomalaiset ovat tehneet jo kolmena eduskuntakautena lakialoitteen pykälän järkevöittämiseksi. Sananvapauslainsäädännön tulee turvata ihmisen luonnollinen oikeus mielipiteeseen, koska ilman sananvapautta meillä ei ole muitakaan vapauksia, Huhtasaari kommentoi.