Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Halla-aho perustelee Twitterissä pääministeri Rinteen erottamista: "sdp savusti aikanaan Jäätteenmäen pääministerin tehtävistä huomattavasti kevyemmin perustein"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja muu oppositio on vaatinut jo aiemmin tällä viikolla pääministeri Antti Rinteen (SDP) eroamista tehtävästään yhä kiemuraisemmaksi käyvän postisotkun vuoksi. Nyt Halla-aho on esittänyt Twitterissä perusteeksi vertailun silloisen pääministeri Anneli Jäätteenmäen (kesk) eroamiseen vuonna 2003.

– Jos asiaa objektiivisesti arvioidaan, sdp savusti aikanaan Jäätteenmäen pääministerin tehtävistä HUOMATTAVASTI kevyemmin perustein, Halla-aho tviittaa.

– Irak-paperit itsessään olivat toisarvoinen asia. Epäluottamukseen riitti, että Jäätteenmäki oli puhunut eduskunnalle "niin totta kuin osasi" eli pehmoisia, hän jatkaa.

Halla-aho siis suoraan vihjaa Rinteen valehdelleen eduskunnalle.

Jäätteenmäki, Suomen ensimmäinen naispääministeri, joutui vuonna 2003 eroamaan tehtävästään luottamuspulan vuoksi oltuaan pääministerinä vain 63 päivää, kun SDP veti tukensa häneltä.

Jäätteenmäki oli saanut salaiseksi luokiteltua materiaalia Paavo Lipposen ja George W. Bushin keskusteluista Irakin mahdollista sotaa koskien. Jäätteenmäelle materiaalin luovuttanut Tasavallan Presidentin neuvonantaja Martti Manninen sai sakkotuomion salaisten asiakirjojen luovuttamisesta.

Epämääräiseksi jäi se, oliko Jäätteenmäki itse pyytänyt asiakirjoja vai olivatko ne tulleet hänelle ”pyytämättä ja yllättäen”. Joka tapauksessa Jäätteenmäki erosi, Matti Vanhasesta tuli pääministeri ja Keskustan, SDP:n ja RKP:n muodostama hallitus jatkoi toimintaansa vaalikauden loppuun asti.