Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sunrise Avenue jättää hyvästit – liikuttunut Samu Haber: "Nyt on aika hengittää ja elää jollekin seuraavalle unelmalle"

Samu Haberin johtama Sunrise Avenue yhtye ilmoitti tänään maanantaina aamupäivällä lopettavansa. Yhtyeen nettisivuilta löytyvässä videossa Samu Haber kertoo lopettamisesta tiedotustilaisuudesta.

Iltalehden mukaan tiedotustilaisuudessa oli mukana myös saksalaismedioita ja faneja Suomen lisäksi ainakin Sveitsistä ja Saksasta.

– Olemme jätkien kanssa päättäneet lopettaa, Haber kertoo.

Paikallaolijoiden pettymys kuuluu videolla. Myös Haber vaikuttaa liikuttuneelta.

– Tämä on iso päätös. Tunne on ollut sisällä jo pidemmän aikaa. Joskus sitä vastaan taistelee ajatellen, että se on vain vaikea maanantai, viikko tai kuukausi. Jossain vaiheessa se tunne kuitenkin kasvaa ja tajuat, ettet voi sille mitään, Haber taustoittaa lopettamisen päätöstä.

Hän tietää, että muiden mielestä voi olla vaikeaa ymmärtää syitä, mitä lopettamisen takana on.

– On monta erilaista ihmistä tarpeineen ja haluineen. On miljoona katkoviivaa moottoritiessä, yksinäisiä hotellihuoneita ja koti jota kaipaa jossain kaukana. Ja tunne, että kaikki mahdollinen on saavutettu. Nyt on aika hengittää ja elää jollekin seuraavalle unelmalle. On vaan pakko uskaltaa seurata sydäntään. Ja sitä tässä nyt pitkän harkinnan jälkeen tehdään, Haber kertoo tiedotteessa.

Lopettamisilmoituksen yhteydessä julkaistiin yhtyeen viimeinen single Thank You For Everything -kappale ja siitä tehty video.

Sunrise Avenue aloitti 17 vuotta sitten debyyttilevyllään On The Way To Wonderland.

Yhtyeen albumeita on maailmanlaajuisesti myyty lähes 2,5 miljoonaa kappaletta. Viides studioalbumi Heartbreak Century (2017) nousi julkaisunsa jälkeen suoraan Saksan albumilistan ykköseksi ja on myynyt Saksassa kultaa. Albumi on ylittänyt kultarajan myös Suomessa.

Sunrise Avenue -yhtyeeseen kuuluu laulaja-kitaristi Samu Haberin lisäksi basisti Raul Ruutu, kitaristi Riku Rajamaa, rumpali Sami Osala ja kosketinsoittaja Osmo Ikonen

– Olen ylpeä meistä. Enemmän kuin kiitollinen, kuinka olemme voineet ilmaista itseämme, Haber kertoi tiedotustilaisuudessa.

Yhtye esiintyy vielä viimeisen kerran ensi kesänä. Thank You For Everything -kiertue kattaa kuusi esiintymistä Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa sekä kaikkien aikojen loppuhuipennuksen 15. elokuuta Helsingin Olympiastadionilla.

– On todella upeaa vetää grande finale juuri avatun Stadionin ensimmäisenä artistina. Komeampaa päätöstä emme olisi voineet saada, Haber sanoo.