Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenrannan urheilutalolla liikutaan jälleen – Peruskorjattu rakennus on luovutettu kaupungin käyttöön

Vuonna 1982 rakennetun Lappeenrannan urheilutalon ensimmäinen peruskorjaus on saatu lähes päätökseen ja rakennus on luovutettu kaupungin käyttöön maanantaina 9.12.2019. Urheilutalon kaikki remontoidut tilat lukuun ottamatta ampumarataa, ovat nyt asiakkaiden käytössä. Ampumaradan lattiaan tehdään vielä pieniä muutoksia ennen tilan käyttöön luovutusta.

Urheilutalon laajassa noin 13.4 miljoonan euron perusparannushankkeessa remontoitiin keilahalli, lajiharjoittelutilat, voimistelusali, toimistot, palloiluhalli, yleisurheilun juoksurata sekä ampumarata.

Liikuntapalvelupäällikkö Petri Ruotsalaisen mukaan lajiharjoittelutiloihin kuuluvat voimistelu-, judo- ja painisalit sekä painonnosto-, nyrkkeily- ja soututilat on peruskorjattu uutta vastaaviksi.

– Voimistelusalia on laajennettu niin, että se voidaan jakaa kahdeksi isoksi tilaksi, jotta se vastaa paremmin erilaisten ryhmien, esimerkiksi koululiikunnan tarpeita.

– Palloiluhalliin on uudistettu muun muassa katsomopenkit ja tulostaulut, minkä lisäksi lipunmyyntiaula on aikaisempaa suurempi ja toimivampi. Palloiluhallissa järjestetään yksityisen tahon järjestämä yleisötapahtuma jo luovutuspäivänä.

Lappeenrannan uimahalli on suljettu 21.12.–29.12.2019 välisenä aikana uima-altaiden kuntokartoituksen vuoksi. Liikuntapalvelupäällikkö Ruotsalaisen mukaan uimahallia ei peruskorjattu urheilutalon remontin yhteydessä, koska se on jo kertaalleen korjattu.

– Uimahalli on rakennettu 1971 ja siihen tehtiin ensimmäinen peruskorjaus vuonna 2000. Seuraava peruskorjaus on tulossa 2020-luvulla, mutta lopullista ajankohtaa ei vielä tiedetä.

Kuntokartoituksen aikana uimahallin kuntosali on avoinna normaalisti.