Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luvattomat kävijät aiheuttavat turvallisuusriskin Luumäki-Imatra-ratahankkeen työmailla - Jopa lapsia viety työmaan poikki

Luumäki-Imatra-ratahanke on huolissaan työmaidensa turvallisuudesta, etenkin hankkeeseen kuuluvan Saimaan kanavan ratasillan työmaan osalta. Työmaalle luvatta tunkeutuvat asettavat itsensä tarpeettomasti merkittävään vaaraan piittaamattomuudellaan.

Viime viikkoina Saimaan kanavan työmaalla on toistuvasti havaittu ulkopuolisia kävijöitä työmaan työaikojen ulkopuolella. Työmaan valvontakameroihin on tallentunut niin nuoria viikonloppuisin, kuin työmaan poikki oikovia aikuisia lenkkeilijöitä. Kuvamateriaalista näkyy myös, että aikuiset kulkevat työmaan läpi lastensa kanssa, mikä on erittäin vastuutonta. Lisäksi Pontuksen alueella on havaittu kulkua radan yli. Hankkeelta todetaan, että muutosta täytyy tapahtua, tai joku loukkaantuu ennemmin tai myöhemmin.

– Työmaa on työmaa silloinkin, kun työt eivät ole käynnissä. Työmaalla ei saa oleilla, eikä sen poikki saa koskaan oikoa. Rautatien ylittäminen muualta kuin tasoristeyksistä on asiatonta liikkumista ratalinjalla ja siten lain mukaan rangaistava teko, Luumäki-Imatra-ratahankkeen projektipäällikkö Joonas Hämäläinen muistuttaa.

Hämäläinen painottaa, että työmaa-alueella piilee useita vaaran paikkoja, joita ulkopuolinen ei osaa varoa. Alueella työskentelevät henkilöt on perehdytetty paikallisiin olosuhteisiin ja siellä sijaitseviin vaaroihin. Työmaan rajoja tulee kunnioittaa, ja antaa työntekijöille työrauha.

– Työmaalla on kaivantoja, jotka ovat vaarallisia, vaikka ne onkin eristetty kevytaidoin. Toinen hyvä esimerkki työmaan vaarallisuudesta on uuden sillan päällä oleva sääsuoja, josta putoilee lunta alas. Lumi voi olla kelistä riippuen jäistäkin. Läntisellä Kanavatiellä käytössä oleva jalkakäytävä on suojattu tämän takia katoksella, mutta reitiltä poikkeavat ovat vaarassa. Työmaalla on käynnissä lisäksi sillan muotin purku, joten liikkuminen on merkittyjen alueiden ulkopuolella entistä vaarallisempaa, Hämäläinen kertoo.