Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luumäki-Imatra-ratahanke: Tyrmin sillan rakentaminen aiheuttaa liikennemuutoksia Joutsenossa keväällä

Tyrmin sillan korjaus- ja rakennustyöt aiheuttavat liikennejärjestelyitä maaliskuun alusta lähtien, tiedottaa Väylävirasto. Tyrmin nykyinen silta korjataan ja eteläpuolelle rakennetaan uusi silta lisäraidetta varten.

Tyrmin silta ylittää Teollisuustien nykyisen ratasillan vieressä. Teollisuustie suljetaan ajoneuvoliikenteeltä 2.3. alkaen kunnallistekniikan laitteiden ja putkistojen siirtotöiden takia.

Jalankulkijat ja pyöräilijät pääsevät kulkemaan siltapaikan läpi normaalisti liikenteenohjausmerkkejä noudattaen. Vaihe kestää arviolta viisi viikkoa.

Ajoneuvoliikenteen kiertotie viitoitetaan maastoon.

Huhtikuussa alkavat sillanrakentamiseen liittyvät työt, jotka ajoittain sallivat liikenteen kulun työmaan läpi. Ajoneuvoliikenne kulkee kiertoreitillä.

Sillan rakentamisen aikana ajoneuvoliikenne pääsee kulkemaan siltapaikan läpi rakentamisen sen salliessa, mutta tielle tulee 3,7 metrin korkeusrajoitus.

Jalankulun ja pyöräilyn väylä pyritään säilyttämään avoimena lähes koko sillan rakentamisen ajan. Jalankulkuun voi kuitenkin tulla ajoittaisia sulkuja.

Hankeen tavoitteena on avata katu taas kaikelle liikenteelle loppukesästä 2020.

Tyrmin sillan rakentaminen liittyy Luumäki-Imatra-ratahankkeessa rakennettavaan Joutseno-Imatra-kaksoisraideosuuteen.

Työt ovat osa kaksoisraiteen ensimmäistä alueurakkaa, joka sijoittuu Joutseno-Rauha-välille. Urakkaan kuuluu nykyisen raiteen perusparannus ja uuden raiteen rakentaminen Joutsenon ja Rauhan välille.