Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Lappeenrannan kaupunginjohtajalle esitettyä palkankorotusta on syytä harkita

Kaupunginhallituksemme on aikeissa esittää ylimääräistä palkankorotusta kaupunginjohtajallemme. Jotenkin tuo ajankohta kuulostaa huonosti valitulta, koska ES 20.2. lehdessä kerrotaan kaupungin tilinpäätöksen menevän pakkaselle.

Ylimääräisellä palkankorotuksellahan on tarkoitus palkita jonkin merkittävän tavoitteen saavuttamisesta. Siitähän ei liene kysymys.

Eräs kaupunginhallituksen jäsen kertoi perusteena olevan se, että seitsemään vuoteen ei kaupunginjohtaja ole saanut yhtään ylimääräistä korotusta. Voi voi sentään, kuinkahan monta yli 10 vuotta kestänyttä työsuhdetta kaupungilla mahtaa ollakaan ilman lisäkorotuksia. Heille kans! Onkohan kaupunginhallitus ajatellut kenen pitäisi huolehtia kaupungin kehittämisestä ja strategisesta suunnittelusta 24/7.

Ei ainakaan kaupunginjohtajan, koska nämä tehtävät on annettu virkamiehille: kehitysjohtaja Markku Heinonen ja strategiajohtaja Markus Lankinen.

Lukekaapa tarkasti kaupungin asukaslehti 1/2019, jossa puhutaan todellisesta piristysruiskeesta. Onko kaupunginjohtaja todella sitoutunut tehtäväänsä?

Tauno Tukiainen

Lappeenranta