Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsi teki MM-turnauksessa uhkarohkean ratkaisun, ja se toimi ainakin toistaiseksi – Leijonat ei lähtenyt samalle tielle: "Ei me voida lähteä leikkimään"

"Ruotsilla saattaa olla niin hyvä joukkue, että he pystyvät pelaamaan kolmella kentällisellä, mutta ei meillä ole mitään palaa", Jukka Jalonen totesi.

Leijonien mahdolliset NHL-vahvistukset MM-kotikisoihin ovat olleet kuuma peruna ja spekuloinnin aihe pitkin kevättä. Päävalmentaja Jukka Jalonen linjasi ajoissa, että ovi jätetään raolleen muutamille huipputason pelimiehille, jotka mahdollisesti putoaisivat NHL:n ensimmäisellä pudotuspelikierroksella – mutta vain muutamille. Kolmella kentällisellä Suomi ei aio turnaukseen lähteä, Jalonen sanoi suoraan jo maaliskuussa.

Ruotsi päätti toisin: Tre Kronor pelasi kuin pelasikin lauantaina kisojen avausottelunsa kolmella kentällisellä eli vain 15 kenttäpelaajalla. Uhkarohkea ratkaisu toimi ainakin toistaiseksi, ja Ruotsi kaatoi Itävallan 3–1.

Leijonat on pelannut kaksi ensimmäistä otteluaan 19 pelaajalla. Jalonen pysyi aiemmassa kannassaan ja torjui jyrkästi ajatuksen, että Suomi olisi voinut tehdä saman ratkaisun kuin Ruotsi.

– En ole hirveästi ajatellut, mitä muut tekevät, Mutta jos ajattelen omaa joukkuetta, että olisimme lähteneet pelaamaan kolmella kentällisellä – ei ainakaan tänään olisi voitettu. Eikä varmaan eilenkään, Jalonen viittasi lauantain Latvia- ja perjantain Norja-otteluun.

– Ei me voida ruveta leikkimään. Ruotsilla saattaa olla niin hyvä joukkue, että he pystyvät pelaamaan kolmella, mutta ei meillä ole mitään palaa lähteä esimerkiksi Latviaa vastaan hinkkaamaan kolmella kentällisellä.

Jalosen arvokisajoukkueissa peluutus on ollut kautta linjan tasaista. Nyt kun kokoonpanossa on ollut yhden puolustajan vajaus verrattuna normaaliin, yksittäisten pelaajien peliajat ovat saattaneet kohota ottelussa jopa yli 20 minuutin.

Perjantain Norja-ottelussa ykköspakki Mikko Lehtonen oli aivan omilla lukemillaan. Hänelle kellotettiin 23.43 minuuttia peliaikaa, kun taas kukaan toinen Leijona ei yltänyt edes yli 20 minuutin.

– Ei tuntunut siltä, että olisin pelannut niin paljon. En tiedä oliko virhe jossain digitaaleissa, Lehtonen naurahti lauantain Latvia-pelin jälkeen.

Latviaa vastaan kuormitus tasaantui. Lehtosen lukema oli 19.56 ja Leijonien peliaikakuninkaan tittelin vei Atte Ohtamaa (20.21).

Peluutuksen voi odottaa tasaantuvan entisestään kohti tavanomaisempia Jalosen joukkueen lukemia, kun loput kisapassit leimataan ja Leijonat pelaa taas kahdeksalla pakilla.

– Totta kai se voi vaikuttaa peliaikaan, kun tulee yksi pakki lisää, ja ne putoavat alle kahdenkymmenen. Mutta ei peliajalla sinänsä ole hirveästi merkitystä, Jalonen totesi.