Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leijonien voittomaali räjäytti areenan, yleisö otti uusvanhan suosikkipelaajansa heti omakseen: "Aivan sairas tunnelma, tuollaista kokemusta ei rahalla saa"

Mikael Granlund oli otettu yleisön osoittamasta huomiosta. "Onhan se hienoa, ei sitä voi kieltää."

Lauantain Latvia–Suomi-ottelun alla ei tarvittu desibelimittareita sen toteamiseen, kenen nimelle hurrattiin ottelun alun kokoonpanokuulutuksissa eniten. NHL:n pikavauhdilla Leijoniin lentänyt Mikael Granlund tuli uutena miehenä sisään ja sai valtavat suosionosoitukset jo ennen kuin kiekko oli pudonnut jäähän.

Illan käsikirjoitukseen sopi täydellisesti, että Granlund nousi pelin ratkaisijaksi. Hän sai syöttöpisteen Sakari Mannisen 1–1-tasoitusosumaan ja viimeisteli itse voittomaalin vajaat kolme minuuttia ennen loppua.

Kamppailussa ei maalipaikoilla juhlittu. Oli pitkiäkin aikoja, jolloin kotiyleisön mökä ei noussut kovin suureksi, mutta voittomaali räjäytti pankin täysin.

– Tuossa tunnelmassa pelaaminen on aivan sairasta. Todella siistiä pelata kotikisoissa, tuollaisia kokemuksia ei saa rahalla, hehkutti puolustaja Mikko Lehtonen, joka merkkautti syötön molempiin Leijona-maaleihin.

Arvasiko Lehtonen Granlundille syöttäessä, että nyt helähtää?

– Mietin, että syöttääkö hän vai ampuuko. Hyvä että ampui. Tosi hyvä laukaus.

Granlund itsekin oli pelin jälkeen yhtä hymyä. Kun häneltä kysyttiin, oliko takana hyvin nukuttu yö kaiken matkustusrasituksen jälkeen, vastaus oli myöntävä mutta ei kovin vakuuttavalla äänensävyllä.

Yhtä kaikki, miehen peliesityksessä mahdollinen väsymys ei näkynyt.

– Kaikki kunnia Latvialle. Oli vaikea päästä maalintekopaikoille. Saimme ylivoiman loppuun, näissä maalin peleissä ne ovat tärkeitä hetkiä, Granlund sanoi voittomaalistaan.

Granlund oli otettu yleisöltä saamastaan valtavasta huomiosta ja suosiosta.

– Onhan se hienoa, ei sitä voi kieltää. Ihan mahtava yleisö. Olen aina rakastanut pelata tässä [maajoukkue]paidassa.

– Turnausta on vielä paljon jäljellä. Toivottavasti saavutamme jotain vielä hienompaa ja spesiaalimpaa.