Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leijonien pisteseppo nautiskeli kisa-avauksesta ja vastasi illan komeimmasta suorituksesta: "Se oli sellainen salibandykuti"

Toni Rajala kokosi Norja-ottelussa 1+2 pistettä. Hyökkääjät onnistuivat laajalla rintamalla, ja se tietää positiivista ongelmaa päävalmentaja Jukka Jaloselle.

Toni Rajala oli perjantaina myöntänyt, että MM-kotikisoissa pelaaminen on ollut hänelle pikkupojan unelma ja illan kisa-avauksessa varmasti jännittää. Leijona-hyökkääjä Rajala käänsi latauksen edukseen: hän oli Norja-ottelun 5–0-voiton tehokkain pisteseppo 1+2 pinnan saldollaan.

Monet Leijonien maalit olivat komeita sommitelmia, mutta Rajalan 2–0-osuma oli hienoin yksilösuoritus. Kuti lähti ovelasti norjalaispuolustajan jaloista ja yllätti maalivahti Henrik Haukelandin.

– Se oli sellainen, jota olen paljon treeneissä treenaillut. Sellainen salibandykuti niin sanotusti, Rajala kuvaili hymy huulillaan.

– Siinä vähän yritetään höynäyttää molaria, 'syöttääkö se vai yrittääkö jotain muuta', ja sitten ampuukin. Harvoin se noille meidän molareille menee.

Nollapelin pelannut Leijona-vahti Jussi Olkinuora ei antanut Rajalan lausunnon mennä sellaisenaan läpi.

– Hän oli vain kohtelias, kun huomasi että minä olen vieressä, Olkinuora totesi saatuaan puheenvuoron ahtaalla haastattelualueella.

Leijonien hyökkäyksessä nähtiin onnistumisia laajalla rintamalla. Se tarkoittaa, että joku joutunee perjantain hyvästä esityksestä huolimatta sivuun lauantaina, kun kokoonpanoon tehdään tilaa NHL-vahvistus Mikael Granlundille.

Päävalmentaja Jukka Jalonen ei nähnyt tässä konfliktin aihetta.

– Aika moni pelasi hyvin tänään. Tietysti joku joutuu sivuun ainakin hetkeksi aikaa. Pelejä on kuitenkin kohtuupaljon jäljellä, kyllä me kaikkia hyökkääjiä tarvitaan, Jalonen muistutti.