Onko Suomesta jenkkifutiksen Euroopan mestariksi? – Analyysi: Tällainen on illalla ratkaisupelissä vastaan asettuva Ranska

Illan ottelun panoksena finaalipaikka.

Amerikkalaisen jalkapallon EM-kisoissa Vantaalla pelataan torstai-iltana huippuottelu Suomi–Ranska. Panoksena ottelussa ei ole enempää eikä vähempää kuin finaalipaikka. Samppa Toivonen

Sport Content

HELSINKI | Amerikkalaisen jalkapallon EM-kisoissa Vantaalla pelataan torstai-iltana huippuottelu Suomi–Ranska.

Panoksena ottelussa ei ole enempää eikä vähempää kuin finaalipaikka.

Sekä Suomi että Ranska voittivat Britannian, joten torstain pelin voittaja menee finaaliin ja häviäjä pelaa pronssista.

Suomi aloitti turnauksensa viime sunnuntaina voittamalla Britannian 28–7. Suomen puolustuspeli oli rautaa ja juoksupelikin toimi hyvin.

Suurimmat puutteet Suomella olivat heittopelissä. Kohennusta tarvitaankin, kun vastaan tulee Euroopan parhaimmistoon lukeutuva Ranska.

Ranska aloitti turnauksensa väkevästi. Britannia jäi Ranskan jalkoihin lukemin 9–42.

– Ranskalla on kovia yksilöitä ja heillä, päinvastoin kuin Britannialla, on yleensä aina parhaat mukana. Heiltä löytyy ottelun ratkaisukykyä jokaisesta kerroksesta molemmin puolin palloa. He ovat yhdessä Itävallan kanssa mestarisuosikkeja, kommentoi Vaasa Royalsin general manager, suomalainen lajilegenda Seppo Evwaraye

Lajilegendat: Erittäin kova vastus.

Ranska lähti turnaukseen mestarisuosikkina. Joukkueessa riittää taitoa.

– Ranska on erittäin urheilullinen joukkue, ja joukosta löytyy todella kokeneita pelaajia, kuten pelinrakentaja Paul Durand sekä jopa NFL-joukkue St. Louis Ramsia kauden 2008 pre-seasonilla edustanut Sebastian Sejean, arvioi Helsinki Roostersin päävalmentaja Juha Hakala

Hakalan mukaan torstai-iltana Myyrmäessä nähdään turnauksen toistaiseksi kovin ottelu.

– Joukkuetta valmentaa Patrick Esume, joka on Euroopan tasolla erittäin pätevä valmentaja. Ranska tulee haastamaan Suomea urheilullisuudellaan todella kovaa, ja Suomen ja Ranskan välinen ottelu tulee olemaan lohkovaiheen kovin ottelu.

Evwarayen mukaan Suomella on mahdollisuudet Ranskan kaatamiseen, jos kaikki menee nappiin.

– Pelillisesti Suomi tarvitsee hieman apua, mutta kyllä Suomella mahdollisuudet voittoon on. Sen verran päävalmentaja Tuomas Heikkistä tiedän, että ei hän opeta joukkuetta alistumaan ennen ottelua vaan ottelua lähdetään takuulla voittamaan.

Suomen amerikkalaisen jalkapallon taso on jälleen nosteessa 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä alkaneen lamakauden jälkeen. Ranskan ei kannata aliarvioida suomalaisia.

– Vaahteraliigan pelillinen taso on todella kova. Siitä kertovat tasaiset ottelut sekä Helsinki Roostersin kansainvälinen menestys, Evwaraye arvioi.

Torstaina pelataan kaksi ottelua. Päivän aiemmassa ottelussa kello 16 kohtaavat Itävalta ja Ruotsi.

Ranskan ohella turnaukseen mestarisuosikkina lähtenyt Itävalta on Ruotsia vastaan suosikki.

Avausottelussaan Itävalta voitti Tanskan 40–15. Ruotsi voitti Tanskan 30–20, joten Itävalta–Ruotsi-ottelun voittaja nähdään finaalissa.

– Uskon, että Itävalta on vahvoilla. He ovat mielestäni selkeä ykkössuosikki. Toki kysymysmerkkejä on siitä, miten pahasti Itävallan pelinrakentaja loukkasi jalkaansa Tanska-pelin lopussa. Mikäli takareisi meni pahasti, poistuu heidän hyökkäyksestään suuri elementti pelinrakentajan omien juoksujen myötä, arvioi Evwaraye.

Suomen ja Ranskan ottelu alkaa Myyrmäessä kello 20.

Teksti: Otto Palojärvi

Amerikkalaisen jalkapallo EM-lopputurnaus

Torstai 2.8.

16.00: Itävalta–Ruotsi

20.00: Ranska–Suomi

Finaalipäivä: lauantai 4.8.

11.00, sijoitusottelu: Tanska – Iso-Britannia

15.00: pronssiottelu

19.00: loppuottelu

Kaikki pelit pelataan Myyrmäen jalkapallostadionilla Vantaalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu