Saako Bottas jatkaa Mersulla? Nyt tuli suorasukainen arvio

Sport Content

F1:n vuoden 1997 maailmanmestari Jacques Villeneuve on avannut jälleen tunnetusti sanaisen arkkunsa. Tällä kertaa kanadalaisen suusta tulee suomalaisittain tervetullutta tekstiä.

Villeneuve on ottanut voimakkaasti kantaa siihen, kumman kuljettajan kaksikosta Valtteri Bottas-Esteben Ocon Mercedeksen tulee valita Lewis Hamiltonin tallikaveriksi kaudeksi 2020. Villeneuve liputtaa ehdottomasti Bottaksen puolesta. Villeneuven mukaan kuljettajamuutoksiin ei ole mitään tarvetta.

– Miksi tekisit sen? Bottaksen tulisi tietenkin jatkaa Mercedeksellä, Vlleneuve tykittää GPtoday.net-sivustolla.

Villeneuven mukaan Mersun reservikuljettaja Oconin pitää ensin antaa näytöt muualla osoittaakseen ansaitsevansa paikkansa F-ykkösten mahtitallissa.

– Miksi ottaisit Oconin? Hän ei ole vielä todistanut kykyjään. En tiedä kuinka hyvä hän on ja en ottaisi koskaan sitä riskiä.

Villeneuve muistuttaa samalla siitä, miten Mersu dominoi varsinkin alkukautta Hamiltonin ja Bottaksen johdolla.

– Kuinka monta kertaa he ovat saavuttaneet tällä kaudella ykkös-ja kakkossijat? Bottas on säännöllisesti nopeampi kuin Hamilton. Jos hän olisi jokaisessa kisassa puoli sekuntia Lewisia hitaampi, kuten viime vuonna, niin ok, voit korvata hänet. Mutta niin ei ole, Villeneuve alleviivaa.