Paljastus: Lewis Hamilton tyrkytti itseään toiseen F1-talliin – talli teki emämunauksen

Sport Content

Red Bull -tallin neuvonantaja Helmut Marko on paljastanut takavuosina tekemänsä taktisen emämunauksen, jota hän tulee katumaan ikuisesti. Kyse oli vuodesta 2012 ja silloin McLarenilta lähtökuopissa olleesta Lewis Hamiltonista.

Hamilton oli halukas siirtymään Red Bullille, mutta koska tallissa ei silloin ollut tilaa, niin Marko oli suorastaan tyrkyttänyt Hamiltonia Mercedekselle. Talliin, joka ei vielä silloin ollut läheskään yhtä vahva, mitä se on viime vuosina ollut Hamiltonin viiden maailmanmestaruuden myötä.

– Lewis oli tuolloin tyytymätön oloonsa McLarenilla, joka oli silloin vahvin vastustajamme. Meillä ei ollut Red Bullilla tilaa ja ajattelin, että Lewisin on parempi mennä ”tieltämme” Mercedekselle ja annoin siinä kuviossa massiivista tukea Niki Laudalle, Marko kertoo Motorsport-Totalille.

– Nyt jälkeenpäin ajateltuna olisi ollut paljon parempi, jos Lewis olisi pysynyt McLarenilla. Voit nyt nähdä, kuinka väärässä taktisesti saatat olla, Marko viittaa Mercedeksen ja Hamiltonin dominointiin F-ykkösissä.