Jets-valmentaja latasi vastapalloon Patrik Laineelle: "Kukaan ei saa avaimia 14-vuotiaana"

Sport Content

NHL-jääkiekkoilija Patrik Laineen Iltalehdelle antamat kommentit ovat aiheuttaneet suuren kohun Pohjois-Amerikassa.

Laineen kommentit etenivät myös Jetsin päävalmentajan Paul Mauricen korviin. Laine sanoi suoraan Iltalehdelle, että hän tarvitsisi rinnalleen paremmat ketjukaverit. Laine haluaisi pelata seuran ykkösketjussa Blake Wheelerin ja Mark Scheifelen rinnalla.

– Meillä on yhdeksän muutakin hyökkääjää, jotka eivät olisi pahoillaan pelatessaan sen ketjun vasemmassa laidassa. Minulla on ollut samankaltainen keskustelu kaikkien kanssa laitureiden kanssa: "Miksi et heittäisi minua sinne ykkösketjuun laituriksi? Voisin tehdä enemmän maaleja". Sehän on ihan ymmärrettävää, Maurice vastasi.

Maurice sanoi, ettei häntä häiritse se, että Laine pui asioita kesken sopimusneuvottelujen julkisesti.

– Patrik, Ehlers ja Connor sekä muut haluavat vain pelata enemmän. Ja jokaiselle heille tulee joskus se hetki, kun he voivat todeta "minähän sanoin". Käytän tässä kohtaa ajokorttivertaustani: Kukaan ei saa avaimia 14-vuotiaana, Maurice täräytti.

Laineen mielestä hän ei pääse pelaamaan seurassa parhaiden mahdollisten pelaajien kanssa.

– Sopimusneuvotteluissa yksi asia on aina se, kenen kanssa pelaa. Tuollaisilla meriiteillä mitä minulla on, jossain muualla pääsisin pelaamaan parhaiden kanssa. Jokainen, joka ymmärtää jotain jääkiekosta, tietää sen, Laine sanoiIltalehdelle.

– On kärkiketjut ja sitten on ollut meidän ketju. Pelaan kenen kanssa määrätään, Laine jatkoi.

Laineen kommentitovat aiheuttaneetmyös someraivoa Pohjois-Amerikassa.

– Kyllä hän saa paljon jääaikaa ja ylivoimissakin. Tässä taitaa olla kyse hänen egostaan. Laita pleikkari pois ja tee kovemmin töitä! Ansaitse minuuttisi, eräs Twitter-käyttäjä kommentoi.

– Hän on aivan liian laiska. Hän ei ole valmis pelaamaan ykkösketjussa, kommentoi puolestaan toinen Twitter-käyttäjä.

– Mitä useammin Laine avaa suunsa, sitä enemmän vihaan häntä, kommentoi puolestaan eräs.

Laine, 21, on pelannut kolmen vuoden aikana yhteensä NHL:ssä 237 runkosarjan ottelua ja iskenyt niissä tehot 110+74=184.

Suomalaista on kuitenkin syytetty muun muassa epätasaisuudesta, joka tuli etenkin viime kaudella selvästi esiin: Laine teki 30 maalistaan 18 yhden kuukauden aikana.

Ville Hirvonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut