Vastine Kari Valtosen kolumnikirjoitukseen poissaoloista valiokunnasta

toimitus

Kari Valtonen kirjoitti Päätösvalta kateissa -kolumnissaan (4.3) eduskunnan lakivaliokunnan rivijäsenten poissaoloista viime vuoden ajalta. Valtonen kummastelee muun muassa allekirjoittaneen poissaolomäärää.

Valiokunnan pöytäkirjoista näkyy, ketkä kokouksessa ovat olleet läsnä ja minkä asiakohtien ajan, jos henkilö ei ole ollut paikalla koko aikaa. Poissaoloista ei sen sijaan näy selitteitä, oli kyse sitten sairastapauksesta, työmatkasta tai muusta esteestä.

Olin lakivaliokunnan kokouksesta poissa viime syyskaudella 13 kertaa, kuten Valtonen toteaa. Poissaoloista kuusi johtuivat virkatehtäviin kuuluvasta maanpuolustuskurssille osallistumisesta, yksi johtui toisen valiokunnan valiokuntamatkasta, kolme kansainvälisten virkatehtävien hoitamisesta ja loput kolme osallistumisista erilaisiin tilaisuuksiin.

Työhön liittyvistä poissaoloista tehdään valiokuntaan ilmoitus etukäteen.

Valiokuntatyöskentely on kansanedustajien tärkeintä lainsäädäntötyötä. Valitettavasti työmatkat, muut virkatehtävät tai vaikka useamman viikon kestävä maanpuolustuskurssi menevät välillä päällekkäin valiokuntakokousten kanssa.

Poissaolotapauksia varten on jokaisella valiokunnalla myös varajäsenensä, jotka osallistuvat tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan.

Katri Kulmuni Kansanedustaja (kesk.)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu