Lappeenrannan poliisiaseman rikostutkija: "Työkaverit tekevät jokaisesta päivästä mukavan"

Kaakkois-Suomen poliisissa työskentelee noin 70 naispoliisia. Naiset ovat selkeästi vähemmistönä, koska miespoliiseja on noin 320.

Naispoliisit tekevät samoja työtehtäviä kuin miehetkin, vaikka kaikkein eniten fyysistä voimaa vaativissa työtehtävissä naisia ei ole. Suurin osa naisista työskentelee rikostutkinnassa, mutta myös valvonta- ja hälytyssektorilla työskentelee naispoliiseja.

Nainen saa työstä saman palkan kuin mies, joten palkkauksessa tasa-arvo on toteutunut hyvin, poliisista kerrotaan. Poliisihallinnossa haasteena on kuitenkin lisätä naisia ylempiin virkoihin ja johtotehtäviin.

Vanhempi rikoskonstaapeli Laura Liimatainen työskentelee Lappeenrannan poliisiasemalla rikostutkijana.

– Olen valmistunut poliisiksi tammikuussa 2006 eli tänä vuonna jo 10 vuotta tuli täyteen. Aikaisemmalta koulutukseltani olen merkonomi. Työnkuvaani kuuluu rikostutkinta hyvin monipuolisesti.

– Rikosnimikkeitä pyörii pöydällä laidasta laitaan, toiset helpommin ja toiset hankalammin selvitettävissä. Koen työn hyvin antoisana ja monipuolisena ja jos itse työ ei aina nappaisi, niin viimeistään työkaverit kyllä sitten tekevät jokaisesta päivästä keskimäärin mukavan. Kolmen vuoden lasten kanssa kotonaolon jälkeen osasi todella arvostaa työpaikkaa, johon palata!

– Minulla ei tasa-arvokysymykseen ole juuri kommentoitavaa, Liimatainen miettii. – Omalla kohdallani eivät sellaiset asiat ole eteen tulleet, mutta en mahdollisten ongelmien olemassaoloa voi kiistääkään. Kuuleehan sitä kuitenkin kaikenlaista, vaikka omasta mielestäni talon henki on yleisesti ottaen tasa-arvoinen ja yksilöä arvostava.Voin ehdottomasti suositella poliisin ammattia naiselle, hän kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut