Yllätystieto Pamista – Lehti: Näiden liittojen jäsenmäärä kääntyi laskuun

Jari Pietiläinen

Vaikka hallituksen suorittamat leikkaukset aiheuttivat syksyllä uusien jäsenten ryntäyksen tiettyihin ammattiliittoihin, useimmat suuret liitot ovat kärsineet jäsenkadosta.

Asiaa on selvitetty toimittajien ammattilehtiJournalistin kyselyllä

SAK on menettänyt vuodessa yli 15 000 jäsentä ja STTK noin 9 500 jäsentä. Myös Palvelualojen ammattiliitto Pamin jäsenmäärä väheni noin kahdellasadalla hengellä.

Eniten SAK:n liitoista menetti vuodessa jäseniään Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL. Sen jäsenmäärä pieneni noin 230 000:sta noin 225 000:een.

Auto- ja kuljetusalan AKT:n jäsenmäärä on kasvanut hieman, mutta kasvu johtui siitä, että lentoemäntien ja stuerttien SLSY liittyi AKT:hen. Ilman uutta yhdistystä AKT olisi menettänyt vuodessa noin 1 500 jäsentä.

STTK:n liitoista suurimmasta jäsenkadosta kärsivät Ammattiliitto Pro sekä Julkis- ja yksityisalojen Toimihenkilöliitto Jyty. Pro pieneni vuodessa melkein 7 000 jäsenellä ja Jyty noin 3 500:lla.

Sen sijaan sosiaali- ja terveysalan liitot saivat lisää jäseniä. Tehy kasvoi noin 2 400:lla ja Super runsaalla tuhannella jäsenellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu