Pääsiäisnäytelmä täyttää Lappeenrannan keskustan – näin Via Crusis vaikuttaa liikenteeseen

Mikael Kokko esittää Jeesusta. Kimmo Metsälä

Heikki Kemppainen

Via Crusis-pääsiäisnäytelmään odotetaan jälleen tuhansia katsojia Lappeenrannan keskustaan. Nähtäväksi jää, ylittyykö edellisen kerran yli 10 000 katsojan raja.

Lappeenrannan keskustan rakennustyöt tulevat olemaan haaste näyttelijöille ja yleisölle.

Projektipäällikkö Marjo Hänninen myöntää, että tekijäjoukko suunnitteli vaihtoehtoista reittiä, mutta siitä luovuttiin.

– Tiivistä tulee Keskuspuistossa olemaan. Toivon kärsivällisyyttä, ettei mentäisi kyynärpäätaktiikalla eteenpäin, vaan seurattaisiin soihtuja, Hänninen neuvoo.

Näytelmä huipentuu Jeesuksen ristillä, jonka ovat tehneet päihde- ja kriminaalityön diakoni Ari Tuomikoski ja päiväkeskus Kaartinkulman työntekijä Jussi Koskinen.

Hänninen kertoo, että he tekivät ristiä innolla. Harva voi sanoa, että on tehnyt Jeesuksen ristiä, Hänninen naurahtaa.

Ristin tie tulee vaikuttamaan Lappeenrannan keskustan liikennejärjestelyihin. Kauppakatu joudutaan sulkemaan Patrian kulmilla jo keskiviikkoiltana. Katuosuus on suljettu lauantaille.

Via Crusis järjestetään nyt kolmatta kertaa. Seuraava näytelmä on jälleen kahden vuoden kuluttua. Jokavuotiseksi tapahtumaa ei ole tarkoitus tehdä.

– Se on aina iso ponnistus myös vapaaehtoisille, Hänninen kertoo.

Via Crucis - Ristin tie 2016

Ristin tielle lähdetään pitkäperjantaina kello 21 Keskuspuistosta, Lappeen Marian kirkon vierestä. Yleisö pääsee seuraamaan myös edeltävän kiirastorstain kenraaliharjoitusta kello 21.

Tapahtuman kokonaisbudjetti on 60 000 euroa. Suurimman osan tästä haukkaavat valot ja ääni, ohjaajan, apulaisohjaajan, pääosanesittäjien palkkiot.

Ohjaajana on Arto Myllärinen, apulaisohjaajana Ani Hassinen. 65 näyttelijää ja viidessä eri työryhmässä toimii 320 vapaaehtoista.

2014 katsojia oli yli 10 000.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu