Mitä Kuppilat kuntoon -ohjelmasta tutulle ravintolalle kuuluu nyt? Palaute yllätti yrittäjän

Ravintola Luhtikammarin Jonna Takki kertoo, että Kuppilat kuntoon -ohjelma tarjosi paljon vinkkejä. Janne Koivisto

Janne Koivisto

Ravintola Luhtikammarin väelle jäi Kuppilat kuntoon -televisiosarjasta hyvä maku suuhun.

Joutsenon vanhin vuonna 1963 perustettu ravintola osallistui viime vuonna tv-sarjaan, jossa julkkiskokki Jyrki Sukula laittoi ravintoloita kuntoon. Ohjelmaformaattiin kuuluu, että Sukula antaa tiukkaakin palautetta.

Luhtikammarin Jonna Takki sanoo, ettei ole katunut ohjelmaan osallistumista.

–Sieltä tuli paljon vinkkejä ja neuvoja. Kun ihminen tuli ulkopuolelta katsomaan tilannetta täysin objektiivisesti, pystyi itsekin hahmottamaan paremmin ongelmakohdat, joita on vielä työstettävä, hän kiittelee.

Tärkein vinkki oli Takin mukaan se, etteivät ravintolan pitäjät saa sulkeutua neljän seinän sisälle.

–Meidän pitää liikkua ihmisten ilmoilla ja olla enemmän näkyvillä eikä vain miettiä täällä keskenämme, mitä tekisimme seuraavaksi. Rohkeasti susien syötäväksi vain. Siellä niitä mielipiteitä kuulee, hän sanoo.

Luhtikammarin ruokalista uudistui tv-sarjan myötä. Takki kertoo, että ruokalistaa ollaan päivittämässä jälleen. Ravintolan väki on kysynyt tälläkin kertaa joutsenolaisten mielipidettä.

Ohjelman vaikutus näkyy myös siinä, että ravintolan seinät on maalattu ja verhot, valaisimet ja pöytäliinat uusittu.

Takki kertoo, että häntä jännitti, minkälaisen vastaanoton ohjelma saa.

–Odotin heti ohjelman jälkeen sellaista sympaattista paskamyrskyä, mutta sieltä tuli oikeasti kannustavaa ja positiivista palautetta. Se yllätti täysin. Vielä tänäkin päivänä ihmiset tulevat sanomaan, että olit telkkarissa ja se oli hyvä ohjelma, hän kertoo.

Ohjelma toi Luhtikammarille myös lisää asiakkaita.

–Olihan ohjelma jo mainosarvoltaan korvaamaton. Pienelle yrittäjälle tuollaiset telkkarimainokset olisivat tekemätön paikka.

Pienestä pitäen tanssia harrastanut Takki kertoo, että esiintyminen ei jännittänyt häntä, vaikka kuvauksissa tuli vastaan yllättäviäkin tilanteita.

–Hämmentävimpiä olivat haastattelut, kun ei tiennyt yhtään kysymyksiä etukäteen. Sanottiin vain, että istu tuossa ja he kysyvät ja sinä vastaat.

Sopimukseen kuului, että kaikki kuvattu materiaali voi mennä televisioon. Takin mukaan ruutuun ei päätynyt mikään sellaista, mikä olisi harmittanut häntä.

–Katsoin itsekin sen jakson, tosin pöydän alta ujona kurkkien. Ei siellä ollut mitään sellaista, mitä en olisi sinne halunnut. Tuli lähinnä sympaattinen olo. Monet asiakkaat ovat sanoneet, että he itkivät, kun katsoivat ohjelmaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu