Suomalainen siideri on nyt kriisissä – "Yhtä kaukana kuin omena lantusta"

Suomalaisen siiderin myynti on vuosikymmenessä miltei puolittunut. Oluenmyynti hakkaa siiderikaupan mennen tullen. Saimaan Juomatehdas

Jari Pietiläinen

Suomalaisen siiderin myynti on vähentynyt hälyttävällä tavalla: Suomessa valmistettua siideriä tehdään nyt miltei puolet vähemmän kuin kymmenen vuotta aiemmin.

Saimaan Juomatehdas kirjoittaa tuoreessa blogissaan, että yhtiö on päättänyt käydä taisteluun aidon kotimaisen siiderin puolesta.

Yhtiön verkkosivuilla julkaistussa blogissa mainitaan, että Suomessa laajasti myyty siideri on yhtä kaukana aidosta siideristä kuin omena lantusta.

Viime vuonna kotimaan myynti oli enää 34 miljoonaa litraa, kun se oli vuonna 2007 vielä 60 miljoonaa litraa. Olutta myydään yli 12-kertainen määrä siideriin verrattuna.

Syynä siiderin alamäkeen Saimaan Juomatehdas pitää suomalaisten kyllästymistä keinomakeutettuihin ja esansseilla aromatisoituihin siiderijuomiin.

– Meillä bulkkisiiderin myynti on perustunut kuluttajien huijaamiseen sillä, että hyvä siideri syntyy, kun halpaan omenaviiniin lisätään sokeria ja sekoitetaan keinotekoisia aromi- ja väriaineita sekä lisä- ja säilöntäaineita, blogissa kirjoitetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu