Seuraavaksi "kansa" vaatii tätä: 7,5-prosenttiset kauppoihin

Sakari Nupponen

Seuraavaksi kansa vaatii vahvoja oluita ja mietoja viinejä päivittäistavarakauppoihin, vaikka politiikot asiaa vielä empivät.

Kolme juomabisneksestä ja järjestötoiminnasta tunnettua henkilöä on päättänyt laittaa vauhtia suomalaiseen alkoholipoliittiseen keskusteluun ja päätöksentekoon.

Viinitukkuri Petri Viglione, sahti-, panimo- ja ravintolayrittäjä Pekka Kääriäinen ja Olutliiton puheenjohtaja Heikki Kähkönen ryhtyvät keräämään nimiä kansalaisaloitteeseen, jonka tarkoituksena on muuttaa alkoholilakia siten, että kaupoissa myytävien käymisteitse valmistettujen alkoholijuomien myyntiraja nostetaan nykyisestä 4,7:stä 7,5 prosenttiin.

Kääriäinen on puoluekannaltaa kokoomuslainen. Viglione on ollut vaaleissa Rkp:n ehdokkaana. Kähkönen edustaa puolestaan kuluttajajärjestö Olutliittoa, joka kuuluu Euroopan oluenkuluttajainliittoon EBCU:un.

Viiniyrittäjä Viglione kertoi jo neljä vuotta sitten aikovansa käyttää hyväkseen uutta kansalaisaloitelakia ja keräävänsä 50000 nimeä saadakseen muutoksen Alkon monopoliasemaan.

Nyt kansalaisaloite laitetaan liikkeelle kieltolain päättymisen vuosipäivänä 5.4.

Kansalaisaloite etenee eduskunnan käsiteltäväksi, jos se on kerännyt vähintään 50 000 kannatusilmoitusta kuuden kuukauden kuluessa.

Kansalaisaloite

Suomen kansalainen voi tehdä kansalaisaloitteen. Kansalaisaloitteella

Kansalaisaloite etenee eduskunnan käsiteltäväksi, jos se on kerännyt vähintään 50 000 kannatusilmoitusta kuuden kuukauden kuluessa.

Oikeusministeriön ylläpitämässä kansalaisaloite.fi-verkkopalvelussa voit tehdä kansalaisaloitteen sekä kannattaa palvelussa avoinna olevia aloitteita. Palvelun käyttö on maksutonta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu