Imatra ei halua ottaa kiintiöpakolaisia – turvapaikanhakijoihin suhtaudutaan positiivisesti

Imatran yhteislukion opiskelijakunnan Aino Miikki (vas.) ja Riina Tanskanen palkittiin kuten myös SPR:n osaston vapaaehtoinen Eija Partti. Heikki Kemppainen

Heikki Kemppainen

Imatran kaupunginhallitus ei ole halukas ottamaan vastaan kiintiöpakolaisia.

Imatran kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Heikki Tanninen (sd.) kertoo, että Imatralla ei periaatteessa vastusteta kiintiöpakolaisia. Ensin halutaan selvittää, kuinka moni nykyään Imatran vastaanottokeskuksessa olevista turvapaikanhakijoista on jäämässä Imatralle.

– Asuntotilanne on sellainen, että kovin hirveästi tyhjillään olevia asuntoja ei Imatralla ole. Jos vuokra-asuntoja on tyhjillään, lapsiperheet sijoitetaan ensisijaisesti.

Tanninen kertoo, että ensin halutaan varmistaa, että kaikki menee nuottien mukaan.

Tavallisesti turvapaikanhakijoista merkittävä osa on hakeutunut paikkakunnille, joissa asuu muitakin samasta maasta muuttaneita.

Imatralle myönnettiin viime viikolla tunnustusta turvapaikanhakijoiden parissa tehdystä työstä. Tilaisuus oli Imatran vastaanottokeskuksessa.

Suomen Punaisen Ristin Kaakkois-Suomen piiri myönsi Ennakkoluuloton edelläkävijä-tunnustuksen Imatran yhteislukion opiskelijakunnalle ja SPR:n osaston vapaaehtoiselle Eija Partille.

Imatran yhteislukion opiskelijakunta suunnitteli ja toteutti ennakkoluulottomasti ja oma-aloitteisesti laskiaisriehan Imatran Vuoksenhovin vastaanottokeskuksen nuorille. Opiskelijat olivat hankkineet lahjoituksina pullat ja mehut tilaisuuteen.

Voidaan valittaa ja olla ennakkoluuloisia. Toisaalta voidaan toimia positiivisesti. Se on jokaisella oma valinta, hän neuvoo.

Eija Partti on järjestänyt Imatran vastaanottokeskuksessa erittäin aktiivisesti vapaaehtoistoimintaa, kuten kerhoja, opetusta ja tapahtumia ja vastannut myös lahjoitustavaroiden keräämisestä.

Partti kertoo, että hänelle on jäänyt tunne, että Imatralla turvapaikanhakijoihin suhtaudutaan positiivisesti. Tällä hän tarkoittaa myös päättäjiä.

– Voidaan valittaa ja olla ennakkoluuloisia. Toisaalta voidaan toimia positiivisesti. Se on jokaisella oma valinta, hän neuvoo.

Partti kertoo, että tunnustus tuntuu hyvältä. – Se on tehdyn työn arvostusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu