Lappeenrantalaismiehen musiikkivideosta nettihitti – suosio yllätti räppärin

Tuskin lappeenrantalainen Jarno Kinnunen osasi muutama viikko sitten arvata, millaisen suosion hänen ensimmäinen musiikkivideonsa saavuttaisi.

Hän esiintyy MC Jojo-räppärinimellä. Hänen biisillään ”Oo mun beibe” oli viikonvaihteessa jo lähes 200 000 katselukertaa Youtubessa. Se on enemmän kuin monella nimibändillä.

Kinnunen myöntää, että valtava Youtube-suosio tuli vähän yllätyksenä.

– Se on tehty huumorilla ja ihmiset ovat tykänneet tuosta huumorista. Sitä on ollut hauska katsoa, MC Jojo miettii syitä videon suosioon.

Hän ei ole millään tavoin markkinoinut ensimmäistä musiikkivideotaan, mutta ihmiset ovat muun muassa jakaneet ”Oo mun beibeä” Facebookissa ja muutamat verkkolehdet ovat noteeranneet videon. MC Jojo on tehnyt muutamassa viikossa jo useita haastattelujakin.

Tietoliikennetekniikka-asentajaksi valmistunut Kinnunen on tällä hetkellä työttömänä, joten ehkä Youtube-suosio tuo myös työtarjouksia.

– Toivotaan, hän naurahtaa.

– Hyvä, jos harrastuksesta voisi tehdä ammatin. Sehän on suomalainen unelma.

Toistaiseksi levy-yhtiöt eivät ole olleet häneen vielä yhteydessä eikä keikkapyyntöjä ole tullut.

Hän ei ole vielä koskaan esiintynyt Lappeenrannassa, mutta keikkakokemusta on Jyväskylästä ja Helsingistä. Hän oli viitisen vuotta sitten räpkisoissa yhdeksäs.

– Musiikki on Karjalassa hevirock-metallipainotteista. Hiphop ei ole vielä oikein saavuttanut kuulijakuntaa.

Hyvä, jos harrastuksesta voisi tehdä ammatin

Hän miettii, että ehkä levy-yhtiöt eivät ota yhteyttä yhden biisin perusteella, vaan odottavat, tuleeko muuta. MC Jojo julkaisee kesäkuussa seuraavan Youtube-videon ”Et saa maalii”. Levy-yhtiöille, kuten Rähinä Recordsille, hän ei ole vielä lähettänyt biisejä.

– Ne saavat niin järjettömästi materiaalia, että pitää olla tosi hyvä ja erottua, ettei jää muiden jalkoihin. Kun tuottaa itse, voi säilyttää taiteellisen vapauden.

Toistaiseksi MC Jojon biisejä voi ostaa häneltä itseltään.

Jarno Kinnunen, MC Jojo

30-vuotias lappeenrantalainen aloitti musiikin tekemisen vuonna 2011.

”Oo mun beibi” on hänen ensimmäinen musiikkivideonsa.

Kinnunen kertoo, että osa on tykännyt videosta, osa ei. Joidenkin mielestä se on nolo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut