Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Old Cock äänestettiin Lappeenrannan parhaaksi yökerhoksi – yrittäjällä kiinnostava tausta

Lappeenrannan Uutisten lukijat äänestivät Old Cockin jo toistamiseen Lappeenrannan parhaaksi yökerhoksi. Old Cock sai 468 ääntä.

Old Cockin ravintoloitsija Juha Jarva selittää suosiota sillä, että ravintolassa on monta osastoa.

– Tässä on jokaiselle jotakin. Jotkut tulevat yläkertaan, nautiskelevat ulkomaisia oluita eivätkä lähde alakertaan ollenkaan. Kahdessa alakerroksessa on viikonloppuisin live-esiintyjiä, Jarva sanoo.

Old Cockista voi tavallaan kiittää 1990-luvun lamaa. Jos lamaa ei olisi ollut, Juha Jarva ei olisi ehkä ikinä alkanut ravintoloitsijaksi.

– Olen koulutukseltani sähköinsinööri, ja minulla oli sähköurakointiliike. 1990-luvun laman aikaan työt vähenivät rakennusalalla niin paljon, ettei ollut enää edes sähkötöitä. Jotakin piti tehdä, jos meinasi pysyä leivissä.

Jarva kertoo, että hän oli haaveillut omasta ravintolasta jo silloin, kun alkoi itse käydä ravintoloissa. Lama sai hänet tekemään haaveesta totta.

– Mietin, että kun työttömiä on paljon, jossainhan heidän pitää aikansa viettää.

Mietinnän tuloksena Huhtiniemeen avautui vuonna 1992 Haarikka, joka toimii siellä edelleen.

Kymmenen vuotta myöhemmin vuonna 2002 Jarva laajensi keskustaan ja avasi Old Cockin. Ravintolassa oli aluksi kaksi kerrosta.

– Silloin meillä oli vain yksi lähiöravintola. Ajattelimme, että jos tulemme keskustaan, asiakasvirrat ovat ihan toisenlaiset.

– Laajentumisessa on myös se etu, että jos jollakin paikalla menee huonommin, bisnes ei kaadu siihen. Riski hajaantuu.

Jarva jatkoi laajentamisen tiellä. Vuonna 2006 hän avasi Savonlinnaan The Rocks -yökerhon. Nelisen vuotta sitten Old Cock laajeni alimpaan kerrokseen.

– Laajennus oli aika mittava. Meidän asiakaspaikat taisivat kolminkertaistua.

Yökerhojen kilpailu on kiristynyt Lappeenrannan keskustassa. Etelä-Karjalan osuuskauppa Eekoo avasi Sokoksen tilalle Amarillon. Restamax sulki Ilonan ja avaa lähiaikoina tilalle Unionin.

Jarva myöntää, että kilpailua on.

– Amarillon tulo teki sen, että asiakkaalla on varaa valita, mihin mennä. Kaikki paikat eivät voi olla täynnä, hän muotoilee.

Old Cock aikoo pärjätä kilpailussa entisellä tyylillään.

– Ei meillä ole tarvetta muuttaa sitä. Meillä on erilaisia puolia, joissa on tarjontaa erityyppisille ihmisille. Emme halua tuijottaa, mitä muut ympärillä tekevät, vaan tehdä omaa persoonallista työtä. Se näyttää toimivan, koska asiakkaat ovat äänestäneet meitä.