Kaupunkikulttuuri kukkii nyt postimerkeissä – katso upeat kuvat

Eili-Kaija Kuusniemi on suunnitellut postimerkkisarjan, jossa kaupunkikulttuuri koreilee iloisissa kesäväreissään. Merkit ilmestyvät 6. toukokuuta. Suomen Posti

Jari Pietiläinen

Suomalainen kaupunkikulttuuri kukkii tänä keväänä suomalaisilla postimerkeillä komeammin kuin kenties koskaan aiemmin.

Posti julkaisee 6. toukokuuta viisi värikästä ykkösluokan ikimerkkiä, joihin on ikuistettu muun muassa perinteinen torikoju ja vauhdikas skeittari. Merkeissä ollaan tietenkin myös rannalla, mutta sään vaikutusta Suomen kesän riemuun ei voi välttää.

– Nopeasti alkaneen sateen armoille jääneet kaupunkilaiset juoksemassa suojaan sopi kuvaamaan kesäsään yllätyksellisyyttä, merkit suunnitellut roihuvuorelainen graafikkoEili-Kaija Kuusniemi kertoo.

– Itselleni henkilökohtaisin kuva lienee kesäjalat sandaaleissa. Se tunne, kun ne on kunnostettu varvaslakkaa myöten paraatikuntoon...

Tunnetun graafisen suunnittelijan ja kuvittajan töitä on nähty sekä kotimaisilla että suurilla ulkomaisilla brändeillä.

Suomenlinnassa asuva Erik Bruun sai aiheen postimerkiksi talonsa portaan pieluksen asukkailta. Heinä- eli sinisorsan höyhen kuvittaa 0,50 euron Sulka-lisäarvomerkkiä. Myös aiempi samanarvoinen merkki, jonka kuvituksena on joutsen, on Bruunin käsialaa.

– Idea postimerkkiini perustuu yli sata vuotta vanhaan perinteeseen. Pikakirje varustettiin kuoren kulmaan kirjelakalla kiinnitetyllä sulalla tai höyhenellä. Silloin se tulkittiin pikapostiksi, Bruun kertoo.

Europa-postimerkkien teemana on ekologisuus Euroopassa tunnuksella "Think Green". Viime vuonna järjestetyn suunnittelukilpailun voittajan, kyproslaisen Doxia Sergidoun, polkupyöräkuva toistuu Euroopan postien EUROPA-merkeissä.

Postimerkkisuunnittelija Timo Berry valitsi suomalaiseen 10 kappaleen ykkösluokan ikimerkkiarkkiin pirteän vihreän taustan ja loi myös lintuaiheisen Priority-merkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu