Lätkäfani finaaleista: 4 - 3 HIFK:lle

HIFK Fan Clubiin kuuluu yli 1 000 jäsentä. HIFK:n kannattajia löytyy tietysti moninkertainen määrä faniklubin jäsenmäärän lisäksi. Lauri Nurmi / arkisto

Jussi Vehkasalo

HIFK Fan Clubissa yli 20 vuotta toiminut Jouni Manninen arvioi, että 15. huhtikuuta alkavasta jääkiekon finaalisarjasta tulee tiukka.

–Jos finaalisarjan lopputulos pitää arvata, niin sanoisin että 4 - 3 HIFK:lle. Tappara on kova vastus, Manninen sanoo.

Se, kuinka paikkansapitävä Mannisen veikkaus on, jää nähtäväksi.

Toisensuuntaisen arvion antaa Jääkiekon SM-liigan nettisivuilla oleva äänestys siitä, kumpi joukkueista vie Kanada-maljan.

Tapparaa on äänestänyt yli 60 prosenttia äänestäjistä, HIFK:ta vajaat 40 prosenttia (tilanne illalla 14. huhtikuuta).

Finaalipelit alkavat Helsingistä.

–Minulla on hyvä tunne HIFK:n tämän vuoden joukkueesta. Näin pelinopeata joukkuetta en HIFK:lla aiemmin ole nähnyt. En usko, että Tappara lopulta pystyy vastaamaan HIFK:n hyökkäysvoimaan.

Kovalle fanille se on pitkä aika odotella."

Yli 20 vuotta faniklubinsa hallituksessa vaikuttanut Manninen lähtee seuraamaan finaalipelejä erinomaisissa tunnelmissa.

–HIFK:n edellisistä finaalipeleistä on aikaa viisi vuotta. Kovalle fanille se on pitkä aika odotella. Joka kevään tavoitteena kuitenkin on, että pääsisi seuraamaan omaa joukkuetta niissä kovimmissa loppupeleissä, Manninen toteaa.

HIFK:n viimeisin jääkiekon Suomen mestaruus on niin ikään viiden vuoden takaa, silloin punanutut nuijivat Espoo Bluesin maanrakoon finaalisarjanumeroin 4 - 0.

HIFK Fan Clubissa on yli 1000 jäsentä, helsinkiläisseuraa fanittaa tietysti moninkertainen määrä rekisteröitymättömiä faneja.

Fanit matkaavat seuraamaan finaaleita myös Tampereelle. HIFK Fan Clubilla on jokaiseen Tampereella pelattavaan finaalisarjan matsiin 350 lipun lippukiintiö.

–Tavoitteena on että tuollaiset 6–7 bussilastillista faneja lähtisi Tampereelle. Reissuilla on kova yhteenkuuluvuuden tunne. Varmasti ei tarvitse olla reissulla yksin, porukkaan pääsee mukaan kun kaikki ovat samalla asialla.

Ensimmäiset fanibussit kohti "Tampesteria" lähtevät Kisahallin päädystä lauantaina iltapäivällä.

Reissuilla on kova yhteenkuuluvuuden tunne."

Ne HIFK:n kannattajat, jotka syystä tai toisesta eivät pääse seuraamaan matseja Helsingin tai Hakametsän jäähalliin, seuraavat pelejä mielellään baarissa virvoittavien vetten äärellä hyvässä seurassa.

Missä ravintoloissa HIFK-fanit seuraavat pelejä?

–Itse olen yleensä aina matsissa paikan päällä, mutta äkkiseltään tulee mieleen ainakin Töölönlahdenkadun Sports Club Chelsea sekä Kaivokadun Sports Academy. Jäähallin lähellä Töölössä on myös ravintoloita, joissa faneja kokoontuu ainakin ennen matsia ja sen jälkeen, Manninen sanoo.

HIFK:n fanien (ja vanhaan hyvään aikaan myös pelaajien) perinteiset baarit Nordiksen liepeillä olivat ja ovat yhä Tullinpuomin Viisi Penniä, Mexi (entinen Mexital), Sportbar Töölö (entinen Töölö) ja legendaarinen Kisiksen päädyn ravintola, joka avautui 13. huhtikuuta nimellä Hook Wings

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu