"Hyvästi, Nordea!" – Nyt tämäkin jättiliitto jättää veroparatiisipankin

AKT lopettaa yhteistyön veroparatiisikohussa ryvettyneen Nordean kanssa. Liiton puheenjohtajan Marko Piiraisen mukaan AKT ei hyväksy pankin toimintatapoja. AKT

Jari Pietiläinen

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKTon päättänyt lopettaa yhteistyön pankkikonserni Nordean kanssa. Syynä päätökseen on pankin ryvettyminen niin sanottuihinPanama-papereihin liittyvässä veroparatiisikohussa.– AKT:lla on ollut rahoitusyhteistyötä Nordean kanssa. Emme hyväksy pankin toimintatapoja veroparatiiseissa. AKT ei voi olla Nordean tapaan toimivan pankin asiakas, vaan siirrämme Nordeassa olleet rahat toisaalle, sanoo AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen.Hän peräänkuuluttaa eettisyyttä niin pankkien kuin yritystenkin toimintaan.

– Harmaan talouden kitkemiseen liittyviä toimenpiteitä pitää tehostaa. Verojen välttely ja veronkierto syövät pohjaa hyvinvointivaltiolta.

– Kun isot yritykset, pankit ja rikkaat henkilöt turvautuvat aggressiiviseen verosuunnitteluun, verot kaatuvat pieni- ja keskituloisten palkansaajien maksettaviksi. Jos verot saataisiin kerättyä täysimääräisesti, meidän ei tarvitsisi leikata palveluja, Piirainen muistuttaa.

Tätä aiemmin muun muassa SDP ja Vasemmistoliitto ovat ilmoittaneet päättävänsä yhteistyön Nordean kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu