Veropakolaisuus Portugaliin jatkuu – HS: Jo 8000 jättänyt kotimaansa

toimitus

Liki 8000 ihmistä ympäri maailmaa on hakeutunut veroja pakoon Portugaliin maan suotua verohelpotuksia ulkomaankansalaisille vuonna 2009, kertoo Helsingin Sanomat Diário de Notícias -lehden keräämiin tietoihin nojaten.

Suomalaiset ovat olleet innokkaita "veropakolaisia", sillä vuosina 2009–2014 peräti257 suomalaiselle myönnettiin verohelpotuksia suova epätavanomaisen asukkaan status.

Heistä enemmistö on HS:n mukaan nollaveroa nauttivia eläkeläisiä. Kaikkein hanakimmin veroja pakoon ovat muuttaneet ranskalaiset, ja ruotsalaiset ovat kakkosina.

Veropakolaiset pääsevät parhaimmillaan nauttimaan nollaverosta. Suomi on kertonut yrittävänsälopettaa menettelyn, joka puhuttaa laajasti myös muualla Euroopassa.

Veropakolaisia muutos ei hätkäytä. HS:n mukaanPortugalin eteläkärkeenAlgarveen muuttaneet suomalaiset totesivat äskettäin Expresso-lehdelle jäävänsä, vaikka Suomi saisi tahtonsa läpi verokiistassa.

–En ole yhtään vähemmän isänmaallinen, vaikka Algarvessa asunkin, sanoo kansainvälisen yhtiön johtopaikalta eläköitynyt suomalaismies.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu