Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyttäjä: 28-vuotias mies tilasi netistä 240 000 huumeannosta – käräjäoikeus hylkäsi syytteet

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on hylännyt 28-vuotiasta miestä vastaan nostetut syytteet kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta.

Syyttäjän mukaan mies tilasi vuonna 2015 internetistä kahteen otteeseen MAM-2201-nimistä jauhemaista huumausainetta.

Ensimmäinen tilaus oli 120,1 grammaa ja toinen 119,4 grammaa. Molemmista tilauksista olisi saanut noin 120000 käyttöannosta.

Tilaukset olivat peräisin Kiinasta. Ne jäivät tullin haaviin Vantaalla.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus hylkäsi syytteet, koska syyttäjä ei pystynyt osoittamaan, että syytetty mies olisi tilannut lähetykset.

Miehen puhelin tutkittiin, eikä sieltä löytynyt mitään, mikä olisi yhdistänyt miehen lähetyksiin. Myöskään rahaliikennettä tai yhteyksiä myyjään ei löytynyt.

Syytetty mies kertoi oikeudelle, ettei hänellä ollut huumelähetyksistä mitään tietoa. Hän epäili, että joku halusi aiheuttaa hänelle harmia ja tilasi sen vuoksi lähetykset hänen nimellään ja osoitteellaan.

Mies vetosi myös siihen, ettei hänellä olisi ollut varaa tilata huumausaineita. Hän kertoi elävänsä toimeentulotuella.

Syytetty kertoi, että hän oli kokeillut kyseistä huumausainetta kesällä 2015 ja hengenlähtö oli ollut lähellä. Hän kertoi olleensa nyt puoli vuotta kuivilla.