Moderni humppa vetää väkeä – kesän suurimman musiikkitapahtuman lipunmyynti on alkanut hyvin

Sari Kaasinen ja Petteri Ukkola mittaavat esiintymislavan paikkaa. Taustalla näkyvän rakennuksen eteen tulee skumppalounge. Riina Haapala

Riina Haapala

Lappeenrannan kesän suurin musiikkitapahtuma on Kehruuhuoneella ja sen pihapiirissä järjestettävä Humppaa&Skumppaa. Kehruuhuoneen yrittäjä Sari Kaasinen kertoo, että valmistelut alkavat olla kuumimmillaan. Esiintyjät on jo varmistettu ja ohjelma alkaa olla valmis. Tapahtumassa humppa on Kaasisen mukaan tämän päivän humppaa.

– Ei tarvitse säikähtää, että hui kauhea, Kaasinen sanoo.

Tällä hetkellä pinnalla olevian pääesiintyjien, Jari Sillanpään ja Juha Tapion lisäksi tapahtumassa esiintyy myös paikallisia artisteja.

– Kaupunki on täynnä taitavia ammattilaisia ja harrastajia ja nyt esittelemme yleisölle Susu S:n lisäksi myös Karlo Haapiaisen, jonka Varaslähtö-yhtye on lappeenrantalainen, Kaasinen kehuu.

– Humppa parhaimmillaan tuo iloa ja sykähdyttäviä hetkiä. Jokaisessa pitäisi asua pieni humppailija.

Varsinainen tapahtuma-alue rakentuu vasta tapahtumaviikolla, mutta eri toimintojen paikat on jo suunniteltu. Alueelle tulee myös telttoja, koska Suomen kesä on arvaamaton. Kaasinen kuitenkin uskoo, että sää on tapahtuman puolella.

– Uskon vakaasti, että tulee lämmin kesä. Pitää vain ajatella positiivisesti ja ilon kautta.

Myös lipunmyynti on alkanut Kaasisen mukaan hyvin. Lippuja on vielä jäljellä, mutta kiinnostus on selkeästi noussut.

– Nyt huomataan, että oho, se ei olekaan kaukana, vähän yli kuukausi, Kaasinen kertoo.

Kävijöitä on Kaasisen visiossa paljon.

– Näen silmissäni sen, että täällä on paljon porukkaa ja ilo kuplii.

Henkilömääräistä kävijätavoitetta hän ei kuitenkaan ole asettanut kuin hiljaa mielessään, eikä sitä uskalla ääneen sanoa.

– Toivotaan, että paljon. Tänne mahtuu, hän nauraa.

Myös yritykset ovat olleet kiinnostuneita tapahtumasta. Kaasisen mukaan onkin ilahduttavaa, että yhteistyökumppaneita on löytynyt, sillä tapahtuma on iso ponnistus.

– On ollut mahtava huomata, että yritykset ovat lähteneet mukaan, kun he haluavat että kaupungissa tapahtuu. Toivon, että sama fiilis tarttuu, että tehdään ja lähdetään kun joku tekee.

Jos humppaaminen epäilyttää, siihenkin on varauduttu. Kaasinen kertoo, että toukokuun lopulla Kehruuhuoneella järjestetään matalan kynnyksen humppakoulu. Humppakoulua vetää tanssinopettaja Martti Valtonen.

– Kuka vaan voi tulla. Se on ilmainen kaikille, sopivat kengät jalkaan ja tanssimaan.

Kommentoi

Palvelut