"Ehkä Nokian vanha johto tuntee tänään piston sydämessään"

TEKNOLOGIA Microsoftlopettaapuhelintoimintonsa Suomesta. Jopa 1350 ihmistä menettää työnsä. Maailmanlaajuisesti irtisanottavia on yli 1800.

Tämä alkaa olla teollista historiaa. Lumian myynti on vähentynyt rajusti tänä vuonna. Alkuvuonna niitä meni kaupaksi vain 2,3 miljoonaa kappaletta, joka oli yli 70 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten samana aikana https://www.microsoft.com/fi-fi/laitteet/

Sakari Nupponen

– Ehkä Nokian vanha johto tuntee tänään piston sydämessään. Näin ei olisi tarvinnut käydä, twiittaa tietotekniikkaguruPetteri Järvinen

Nokian alamäki alkoi jo vuonna 2007. Silloin laskuun luisuivat liikevoitto, työntekijämäärät Suomessa, pörssikurssi ja peruspuhelinten markkinaosuudet. Kilpailutilanne muuttui, kun Applen iPhone tuli markkinoille.

Nokialla oli ollut kymmenen vuotta valmiina käyttöjärjestelmä, jolla yhtiö olisi pystynyt tekemään kosketusnäyttöjä käyttäviä älypuhelimia, mutta se jäi sisäisen valtataistelun jalkoihin.

Nokian alamäen on arveltu alkaneen myös siksi, että arvomaailma ja pohjalainen johtaminen muuttui amerikkalaiseksi.

– End of line. #surunpäivä Microsoft lopettaa puhelinten suunnittelun ja valmistuksen, kuului Järvisen ensimmäinen viesti tämän päivän uutisen tultua.

Nokia myi kännykkätoimintansa Microsoftille 5,44 miljardilla eurolla 2013. Silloin Microsoftin palvelukseen siirtyi 32 000 Nokian työntekijää. Heistä 4 700 oli Suomessa. Tällä erää Suomesta karsitaan 1350 työpaikkaa. (Katso huonojen uutisten pitkää listaa alla olevista otsikoista.)

Lue myös:Shokkiuutinen: Microsoft irtisanoo yli 1 300 työntekijää Suomessa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu