Viiden tähden lehti palaa kehiin vuosien jälkeen – "Jättämämme aukko ei täyttynyt"

Lehden numero vuodelta 2002. Eat&joy

Sakari Nupponen

Ravintola-alan erikoislehti Viisi Tähteä lopettaa toimintansa syksysyllä 2011. Vuonna 2009 lopetti lehden paperiversio. Nyt lehti, jota moni piti kaikkien aikojen parhaana suomalaisena ravintola-alan julkaisuna, tekee paluun.

Ravintola-, majoitus- ja catering-alojen sekä ruoka- ja juomamedian uudelleen tulemisen lanseeraus tapahtuu tiistaina 31.5. Viisi Tähteä alkaa ilmestyä ainakin aluksi vain verkkomediana.

Alkuperäisen Viiden Tähden perustajien Eeropekka Rislakin ja Jari Etelälahden lisäksi Viiden Tähden paluussa ovat mukana osakkaina panimojuomien asiantuntija ja uutistoimittaja, Olutliiton puheenjohtaja Heikki Kähkönen sekä populaarimusiikkitapahtumien, sosiaalisen mediametelin ja sähköisen markkinointiviestinnän kaksikko Cyde Hyttinen ja Sami Hokkanen, jotka ovat tuttuja mm. Tolkku Käteen -alkoholipoliittisesta projektista.

Vuonna 2011 alkuperäiset lehden tekijät keskittyvät maatilatorien pyörittämiseen ja uusien avaamiseen.

Jättämämme aukko ei kuitenkaan täyttynyt.

– Huomasimme, että hei, mehän voimme tehdä omalla firmallamme, mitä meitä huvittaa. Keskitymme nyt Eat&Joy Maatilatori -myymälöiden levittämiseen. Seuraava myymäläkonseptimme, Eat&Joy Kluuvin Kauppahalli, aukeaa Helsingin Aleksanterinkadulle lokakuussa, lehden perustajiin kuuluva Eeropekka Rislakki kertoi silloin lukijoille osoitetussa viestissä.

Viisi Tähteä pantiin hyllylle syyskuussa 2011 sen jälkeen, kun 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksen tulokset oli julkaistu. Silloiset tekijöiden saatesanat kuuluivat:

”Nyt on muiden vuoro pyrkiä tekemään ravintola-alan parasta mediaa. Kiitos lukijoillemme ja yhteistyökumppaneillemme yhdeksästä innostavasta vuodesta.”– Jättämämme aukko ei kuitenkaan täyttynyt. Nyt Viisi Tähteä ei ole enää vain ammattilaisten vaan myös vakavasti suhtautuvien ruoka- ja juomaharrastajien eli ns. prosumerien media, uudet tekijät julistavat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu