Perinteinen kesä-taiji rantautuu taas Linnoitukseen – tarkista tästä päivät

Taijita pääsee harjoittelemaan maksutta neljästi kesän aikana. Iina Koukku, Lappeenrannan kaupunki

toimitus

Kaikille avoin ja maksuton kesä-taiji järjestetään Lappeenrannan linnoituksessa, radiotalon nurmikentällä kolmena keskiviikkona kesäkuussa. Taijita on mahdollisuus päästä harjoittelemaan myös elokuussa Lappeenrannan linnoituksen Vanhankaupungin päivillä lauantaina 6.8. kello 17–18.

Taiji (Taijiquan, 太极拳) on perinteinen kiinalainen liikuntamuoto, joka parantaa lihasvoimaa, notkeutta, tasapainoa sekä lisää elinvoimaa. Taiji sopii kaikille iästä ja kunnosta riippumatta. Kesä-taijissa on mahdollisuus harjoitella liikkeitä tunnetuimmasta Yang-tyylin liikesarjasta. Tämä 24-liikkeen sarja on kehitetty Pekingissä vuonna 1956.

Taijin perustana on yin ja yang -ajattelu, jonka mukaan olemassaolon vastakkaiset voimat ovat riippuvaisia toisistaan ja muodostavat yhdessä elämän kokonaisuuden. Taijin liikkeissä yin ja yang vaihtelevat koko ajan. Vaikka liikkeet ovat kehittyneet kamppailulajeista, ovat ne pehmeitä, hitaita ja aaltoilevia. Taijissa hengitys, mielen tyyneys ja keskittyminen ovat tärkeitä. Siksi taiji on hyvä liikuntamuoto tämän päivän kiireiseen elämään.

Kesä-taijita on järjestetty Lappeenrannan linnoituksessa 1990-luvulta lähtien. Tapahtuman järjestämisestä vastaavat Lappeenrannan Taiji hu bian ry ja Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelut.

Kesäkuussa taijita voi kokeilla 8.6., 15.6. ja 22.6. kello 18−19.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu