Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielitkö kalaan? – tarkista ensin nämä asiat

Ely-keskus muistuttaa vaelluskalojen kalastusta koskevista ohjeista Vuoksen vesistöalueelle.

Alamitat ovat kalastusasetuksen alamittoja. Niitä on voitu muuttaa kalatalousalue- tai järvikohtaisesti.

Rasvaevällinen taimen leveyspiirin 64 00 N eteläpuolella, muun muassa Vuoksen vesistössä ja rasvaevällinen järvilohi Vuoksen ja Hiitolanjoen vesistöissä ovat aina rauhoitettuja.

Rauhoitus ei koske taimenta, joka elää purossa tai lammessa, jonne ei ole vaellusyhteyttä. Tällöin ylämitta on 45 senttimetriä eli saaliiksi voi ottaa vain alle 45 senttimetrin yksilöitä.

Rasvaeväleikatun taimenen alamitta on 50 senttimetriä. Syysrauhoitus joessa ja purossa kestää syyskuun ensimmäisestä päivästä marraskuun loppuun.

Rasvaeväleikatun järvilohen alamitta on 60 senttimetriä ja saaliskiintiö yksi kala vuorokaudessa henkilöä kohden. Rasvaeväleikattu järvilohi on rauhoitettu Saimaan pääaltaalla ja Pielisessä kesäkuun alusta elokuun loppuun. Syysrauhoitus joessa ja purossa kestää elokuun alusta marraskuun loppuun.

Nieriän alamittaon 60 senttimetriä ja se on rauhoitettu Vuoksen vesistössä syyskuun alusta marraskuun loppuun. Nieriä on rauhoitettu kokonaan Kuolimossa ja Saimaassa Puumalansalmen ja Vuoksenniskan välisellä alueella mukaan lukien Luonteri, Louhivesi ja Yövesi.

Harjuksen alamitta on 35 senttimetriä ja se on rauhoitettu kaikelta kalastukselta huhtikuun alusta toukokuun loppuun. Eräillä elinalueilla on myös asetettu paikallisia kalastuskieltoja.

Kalastonhoitomaksun voi lunastaa netissä www.eräluvat.fi -sivustolla, puhelimitse (Metsähallitus) 020 69 2424 (klo 8-16), Mh Luontokeskuksissa tai R-kioskeilta. Maksun suorittamisen yhteydessä kysytään nimi- ja yhteystiedot sekä syntymäaika. Maksu on 39 euroa/vuosi, 12 euroa/viikko ja 5 euroa/vuorokausi.

Verkkokalastuksessa saa pyynti- tai venekuntaa kohti olla yhteensä 240 metriä verkkoja samanaikaisesti pyynnissä. Kalastus kohojen avulla pinnan läheisyyteen tai väliveteen asetetulla kalatäkyisellä koukkupyydyksellä on Saimaan pääaltaalla ja Pielisellä kielletty.

Pyyntimittojen vastainen, kielletyllä pyydyksellä saatu tai rauhoitettu kala on välittömästi laskettava takaisin veteen.

Paikallisesti voi olla myös muita vaelluskaloja koskevia rajoituksia. Tiedot voimassa olevista kalastusalueiden, ELY-keskuksen ja lainsäädännön määräämistä rajoituksista on esitetty sivustolla www.kalastusrajoitus.fi Norppaan liittyvää kalastuksen säätelytietoa saa osoitteesta www.metsä.fi/saimaannorppa.