Nordea aikoo luopua tunnuslukukorteista – tilalle tulee kaksi vaihtoehtoa

Nordean Lappeenrannan konttorinjohtaja Hannu Puranen kehuu sovellusta käteväksi käyttää. Riina Haapala

Riina Haapala

Nordea aikoo luopua paperisista tunnuslukukorteista. Nordean Imatran konttorin konttorinjohtaja Kari Kuusisto kertoo, että pahvikortin sijaan Nordea haluaa asiakkaidensa käyttävän Tunnusluvut-sovellusta. Niille asiakkaille, joilla ei ole älypuhelinta, tulee kortin korvaava laite.

– Laite on vähän luottokorttia isompi ja koemme, että se on huomattavasti turvallisempi tapa kuin että on pahvisia tunnuslukukortteja, jotka saattavat hävitä tai joutua vääriin käsiin, Kuusisto sanoo.

Tarkkaa aikataulua ei vielä tiedetä. Nordean mobiiliasioiden asiantuntija Mikko Pehkonen sanoo, että asiakkaita informoidaan hyvissä ajoin siitä, miten siirtyminen laitteisiin tai sovelluksiin tehdään.

– Tunnuslukulaitteen käyttöönotto on joskus ensi vuoden puolella. Ei ole vielä tarkkaa aikataulua, Pehkonen kertoo.

Monia huolettaa myös tietoturva.

Jos puhelimessa on molemmat sovellukset (mobiilipankki ja tunnuslukusovellus) ja puhelin varastetaan, voiko sitä käyttää väärin?

– Ei pysty. Jos puhelin varastetaan, pyydämme, että asiakas ilmoittaa siitä Nordea 24/7-palveluun ja kertoo, että puhelimessa on ollut tunnuslukusovellus, Kuusisto selventää.

Nordea 24/7 on Nordean puhelinpalvelu.

– Lähdemme siitä, että rahat ovat aina turvassa. Henkilökohtainen käyttäjätunnus ja pinkoodi takaavat sen, kunhan niitä ei liimaa puhelimen selkään tai kirjoita ylös puhelimen muistioihin, Pehkonen sanoo.

Tällä hetkellä tunnuslukukortilla pääsee vielä sulkemaan sovelluksen verkkopankista. Mutta mitä sitten, kun on vain tunnuslukusovellus?

– Jos puhelin varastetaan ja kotona on tabletti, jossa on tunnuslukusovellus, niin voi käydä verkkopankissa poistamassa puhelimen käytöstä. Olisi hyvä, että olisi tunnuslukusovellus useammassa laitteessa asennettuna.

Jos se ei ole mahdollista, tulevaisuudessa tunnuslukusovelluksen uudelleenaktivointi vastaa käytännössä tunnuslukukortin katoamista tänä päivänä.

Kuusisto on saanut sovelluksesta vain positiivista palautetta.

– Ihmiset kokevat, että on hyvä, ettei tarvitse tunnuslukukorttia kantaa mukana ja etteivät tunnukset lopu kesken.

Kommentoi

Palvelut