Vuokralaisen jäljiltä jopa 10 000 euron laskuja – Yle: Peritään muilta, koska vahinko ollut ”normaalia kulumista”

Huolimaton tupakointi voi aiheuttaa palovaaran myös parvekkeella. Arja-Riikka Nikkilä

Jari Pietiläinen

Helsingin kaupungin asunnot Oy Heka on joutunut ongelmiin sitkeiden tupakoitsijoiden vuoksi. Sisällä asunnossa tupakoiva voi aiheuttaa yli 10 000 euron remonttilaskun, koska myös kiintokalusteita on jouduttu vaihtamaan hajun vuoksi.

Ongelmasta kertoo Yle

Hekan uusissa ja peruskorjatuissa taloissa on päätetty kieltää jatkossa tupakointi sekä asunnoissa että parvekkeilla, huoneistopihoilla ja -terasseilla.

Tupakointikiellosta sovitaan näiden talojen asukkaiden tulevissa vuokrasopimuksissa.

Heka on ollut viimeisiä suuria vuokranantajia, jonka kaikissa asunnoissa on ollut sallittua tupakoida sekä sisällä että parvekkeella, kertoo Hekan toimitusjohtaja Jaana Närö.

Syy nyt määrättyyn tupakointikieltoon on se, että parveketupakointi aiheuttaa paljon valituksia ja häiriöitä. Lisäksi sisällä tupakointi pilaa koko asunnon.

– Remonttikustannukset ovat todella isoja. Asunnon remontoinnit tupakoitsijan jäljiltä ovat maksaneet yli 10 000 euroa, koska jopa kiintokalusteita on jouduttu vaihtamaan. Näitä kuluja ei ole voitu periä tupakoitsijalta, sillä tupakointi on tähän asti katsottu normaaliksi vuokra-asunnon kulumiseksi, Närö kertoo.

Närän mukaan remonttikulut ovat siten jääneet myös kaikkien muiden asukkaiden kustannettavaksi vuokrien kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu