Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääsevätkö koirat Lappeenrannan kauppakeskuksiin? – kahden suuren välillä iso ero

Kauppakeskus Galleriassa ohjeistus on, että karvakaverit pitäisi jättää ulos. Kauppakeskus Galleriaa hallinnoi Cornerstone Real Estate Advisers. Yhtiön hallinnoimien kauppakeskusten johtamisesta vastaava Esa Mattila kertoo, että ratkaisuun on päädytty asiakkaiden viihtyvyyden takia.

–Kun on koira-asiakkaita, muut asiakkaat reagoivat. Yleensä joku on allerginen tai muuten aristelee koirien läsnäoloa. Ohjeistamme, että koirat voisi pitää ulkopuolella, Mattila kertoo.

Kauppakeskus Gallerialla ei kuitenkaan ole erillistä koiraparkkia tai koppeja, joita joissain marketeissa voi esimerkiksi nähdä. Koira tulee siis kiinnittää esimerkiksi pyörätelineeseen. Mattilan mukaan koirat eivät kuitenkaan ole suuri ongelma. Ristiriitoja ei Mattilan tietoon ole tullut.

Kauppakeskus IsoKristiinaan koirat ovat tervetulleita. Cityconin kaupallinen johtaja Ulla-Maija Kemppi kertoo, että kauppakeskuksen käytäville saa tulla koirien kanssa. Koirat ovat kuitenkin omistajiensa vastuulla ja ne on pidettävä kytkettyinä.

–Alakerrassa on lemmikkitarvikeliike ja sinne saa mennä koirien kanssa. Muissa liikkeissä pitää kysyä, mikä politiikka on, Kemppi kertoo.

Päivittäistavarakauppaan koiria ei lain mukaan saa viedä, mutta esimerkiksi kahvilat ja ravintolat saavat nykyään päättää asiasta itse. Kempin tietoon ei ole tullut ongelmia ja hän toivookin ymmärrystä ja kunnioitusta puolin ja toisin.

IsoKristiinassa on myös koiraparkki Kaivopihalla apteekin luona.

–Se on paikka, joka ei ole auringossa, Kemppi kertoo.

Opaskoirat ovat luonnollisesti asia erikseen. Opaskoirat ovat tervetulleita sekä kauppakeskus IsoKristiinaan että kauppakeskus Galleriaan. Esa Mattilan mukaan myös muut asiakkaat suhtautuvat opaskoiriin eri tavalla.

–Opaskoiraa ei koeta niin jyrkästi, että tuolla on koira mukana ja pahoitan tästä mieleni, vaan ihminen tarvitsee sitä liikkuakseen turvallisesti, Mattila kertoo.

–En muista, että olisi ristiriitoja tullut. Maalaisjärjen käytöllä ja sopimalla asiat onnistuvat, Mattila muistuttaa.