Eteläkarjalaista ääntä Ralliradiossa – "ihan huutonauruksi meni pari kertaa"

Jyväskylän MM-ralli on yksi tunnetuimmista Suomessa vuosittain järjestettävistä urheilutapahtumista. Yleisradion kisatapahtumien keskeltä tuottamaa Ralliradiota voidaankin tituleerata yhdeksi Suomen tunnetuimmista radio-ohjelmista.

Eteläkarjalaista väriä Ralliradioon ovat viime vuosina tuoneet Etelä-Karjalan radiosta tutut Vesa Winberg ja Juha-Pekka Taskinen Winberg oli tänä vuonna mukana tuottajan roolissa nyt kolmatta kertaa.

– Ralliradion sapluuna on idioottimaisen toimiva. Se perustuu siihen, että kaikki erikoiskokeet seurataan aina shakedownista podiumille asti, hän toteaa.

Televisiolajina ralli ei ole parhaimmasta päästä, mutta radioon se sopii sitäkin paremmin. Ralliyleisö kantaa radioita mukanaan kisapätkien varrella pysyäkseen tilanteen tasalla.

– Radio kulkee älyttömän hyvin kaikilla mukana. Sinne saadaan reaaliaikaista ja ajankohtaista tietoa koko ajan. Se on hienoa aamukahdeksalta, kun metsässä on vähän hämärää ja joka paikassa kuuluu stereona radio, Winberg tunnelmoi.

Yleisö odottaa Ralliradiolta paitsi asiantuntevuutta, myös huumoria. Sitä ei tänäkään vuonna lähetyksistä Winbergin mukaan puuttunut.

– Vedet silmissä sai nauraa reportterien tekemisille, ihan huutonauruksi meni pari kertaa. Jengi odottaa sitä, että meininki on rentoa.

Reportterit liikkuvat itse ralliautojen perässä, mutta Winbergin asemapaikka on kisastudiossa.

– Se on melkoinen lennonjohtotorni, mutta hyvin rakennettu. Kun menin ensimmäistä kertaa sinne, niin vähän oli huuli pyöreänä, mutta kyllä se siitä lähti.

Radio on tärkeä väline myös rallin johdolle. Winberg olikin heihin kisan aikana jatkuvassa suorassa yhteydessä.

– Heti, kun ihmisiä piti saada pois esimerkiksi maalialueelta, johto huusi minulle. Kerroin juontajalle ja koska radio on likipitäen kaikilla metsässä, niin tieto myös menee perille.

Ylen Ralliradio

Toimi Jyväskylän MM-rallissa nyt jo 31. kertaa rallin ystävien iloksi.

Ensimmäisen kerran Ralliradiota kuultiin Ylen kanavilla vuonna 1987.

30 hengen työtiimi tuotti radiolähetystä kisaviikonlopun aikana yhteensä 52 tuntia.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut