Lappeenrannan kaupunginteatteriin neljä uutta näyttelijää – "Uutta energiaa tuntuu riittävän"

Stella Laine, Aija Pahkala, Seppo Merviä ja Eero Rannio. Lappeenrannan kaupunginteatteri

toimitus

Lappeenrannan kaupunginteatteri pääsee aloittamaan syyskautensa normaalilla kokoonpanolla, kun neljä pitkään tyhjänä ollutta vakituista näyttelijänpaikkaa on täytetty. Vakituisten näyttelijöiden määrä Lappeenrannan kaupunginteatterissa on 12 henkilöä.

Kaupunginteatterin uusina näyttelijöinä aloittavat vastavalmistunut Stella Laine, Paniikki-näytelmässä vieraillut Seppo Merviä, Aija Pahkala sekä Eero Rannio Kaikki neljä nähdään suuren näyttämön molemmissa näytelmissä Kuin ensimmäistä päivää ja Jonni – Savitaipaleen paras keihäänheittäjä ja pahin huijari.

Teatterin ohjaajan ja lavastajan vakanssit on niin ikään täytetty. Samuli Halla suunnittelee lavastuksen syyskuussa ensi-iltansa saavaan tragikomediaan Kuin ensimmäistä päivää, jonka kokenut ja monipuolinen Iiris Rannio ohjaa. Rannio muutti Lappeenrantaan Rauman teatterinjohtajan paikalta. Ohjaajana Rannio vieraili Lappeenrannassa edellisen kerran vuonna 2013 farssilla Riemurahat.

Vakituisten näyttelijöiden, ohjaajan ja toisen lavastajan kiinnittäminen teatteriin helpottaa huomattavasti teatterinjohtaja Timo Sokuran ohjelmisto- ja aikataulusuunnittelua.

– Kaupunginteatterin näyttelijäkunta on vihdoin normalisoitunut 12 näyttelijän kokoonsa.

Neljä uutta näyttelijää eivät siis ole lisävakansseja vaan syksystä 2015 lähtien tyhjinä olleet vakanssit on vihdoin täytetty, Sokura muistuttaa.

– Iloa ja uutta energiaa tuntuu riittävän ja porukka vaikuttaa jo kotiutuneen Lappeenrantaan!

Uudet näyttelijät ovat elokuussa harjoitelleet näytelmää Kuin ensimmäistä päivää, joka valmistuu suurelle näyttämölle 16. syyskuuta. Anna Krogeruksen palkittu näytelmäteksti on tulvillaan huumoria, kiinnostavia henkilöitä ja armotonta kuvausta tämän päivän työelämästä ja elämästä ylipäätään. Tapahtumat sijoittuvat Lepolan hoitokotiin. Stella Laineella on näytelmässä kaksi roolia mummo Laitisena ja tanssijana. Seppo Merviä nähdään työllistettynä maahanmuuttajana. Aija Pahkala on sairaanhoitaja Minna, päähenkilö Ritvan lähin työtoveri. Eero Rannio näyttelee paitsi insinööriä myös Lepolan hoitokodin 80-vuotiasta asukasta Untoa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut