Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Faskiaharjoittelu korvaa perinteistä venyttelyä – Ohjaaja: "Kipu ei ole se juttu"

FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä tuki- ja liikuntaelinongelmat huomioiva kehonhuoltomenetelmä. Ohjaaja Maarit Venäläisen mukaan aktiivisella, toiminnallisella liikkuvuusharjoittelulla on paljon etuja. Koordinaatio, kehonhallinta ja tasapaino kehittyvät sekä voimantuotto tehostuvat.

Venäläisen mukaan venyttelyllä ei pystytä vaikuttamaan tehokkaasti syvään faskiaan vaan sen osalta liikkuvuusharjoittelun tulisi olla aktiivista ja toiminnallista.

Faskia on koko ihmisen kehon kattava sidekudosverkko.

– Liikkuvuuden on aiemmin ajateltu olevan lihasten venyvyyteen liittyvä asia, mutta nykyään tieto on, että se on faskioihin liittyvä ominaisuus, Venäläinen kertoo.

Venäläisen mukaan FasciaMe-tunneilla ”kipu ei ole se juttu”.

– Jos on kireyttä, moni sanoo, että venyttely sattuu. Harjoittelu tehdään omaa kehoa kuunnellen siihen asti, ettei satu, Venäläinen sanoo.

– Kun keho rentoutuu, niin harjoittelukin sujuu paremmin.

Venäläinen vetää FaskiaMe-tunteja Lappeenrannassa ja Luumäellä. Hän sanoo, että kehonhuoltomenetelmä sopii kaikille, mutta tunneilla käy erityisesti yli 40-vuotiaita naisia. Miehiäkin mahtuisi mukaan.

– Miehet eivät juurikaan venyttele ja ovat kankeita. Toivon, että miehetkin huomaisivat, että kehoa voi huoltaa.

Faskiaharjoituksissa ei Venäläisen mukaan tarvitse olla ennestään notkea.

– Ei ole mitään sellaista, että pitäisi käydä aloittelijoiden tunti.

Venäläinen kertoo intohimonsa olevan lihaskunnon ja liikkuvuuden harjoittamisessa. Hän sanoo, että liikuntamuodot, joissa ei treenata ”täysillä”, ovat nousussa.

– Työelämä on niin hektistä, että halutaan vastapainoa rentoutumalla.